Csoportok nélküli meccsekért kapott büntetést a Fradi

Az NB III-as Csepel német birodalmi háborús zászló kihelyezéséért 300 ezer forintot fizethet.

TK
2014. 09. 02. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fegyelmi bizottság a Kecskemét ellen hivatásos labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette, mivel nem állapítható meg fegyelmi vétség elkövetése.

Renato Kelic (Puskás Akadémia FC), Rowen Muscat (Dunaújváros) és Zsidai László (DVSC) egy soron következő felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A bizottság tárgyalás megtartása után a Péccsel szemben az Újpest elleni mérkőzéssel kapcsolatban kiszabott 400 ezer forint pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

A Ferencváros–Dunaújváros mérkőzéssel kapcsolatban a testület a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (más csapatok és a játékvezetők szidalmazása) miatt az FTC-t, mint visszaesőt, 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Az Újpest–Honvéd találkozóval kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az MLSZ, más csapatok és a játékvezetők a mérkőzés során több alkalommal való szidalmazása) és pirotechnika használata miatt az Újpestet mint az összes felsorolt vonatkozásban visszaesőt 600 ezer forint pénzbüntetésben részesítette. A fegyelmi bizottság a büntetés kiszabásakor mérlegelte azt is, hogy az Újpest szurkolói az idény eddigi összes fordulójában sportszerűtlen magatartást tanúsítottak, és sorozatos fegyelmi vétségeket követtek el. A bizottság a Honvédot visszaesőként szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 50 ezer forint bírsággal sújtotta.

A fegyelmi bizottság az MTK–FTC meccsel kapcsolatban a vendégszurkolók megbotránkoztató (más csapatok és a játékvezetők szidalmazása) és egy másik nemzetet becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t – mint mindkét minőségben visszaesőt – 500 ezer forint pénzbüntetés befizetésére kötelezte. A becsmérlő, megkülönböztető rigmusok bekiabálása, a fegyelmi szabályzat 101. § alapján minimális büntetése 300 ezer forint.

A testület a Diósgyőr–Debrecen mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató (az MLSZ, más csapatok és a játékvezetők szidalmazása) rigmusok bekiabálása miatt a Diósgyőrt mint visszaesőt 300 ezer forint büntetésre megfizetésére ítélte

A Nyíregyháza–Lombard mérkőzéssel kapcsolatban a bizottság a hazai szurkolók megbotránkoztató (az MLSZ és a játékvezetők szidalmazása) rigmusok bekiabálása miatt a visszaesőnek számító Nyíregyházát 100 ezer forint bírsággal sújtotta.

Vachtler Csaba (Balmazújváros), Fehér Zsolt (Siófok), Demjén Gábor (Balmazújváros), Tímár Krisztián (Szeged 2011) egy soron következő felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Takács Krisztofer Lajost (Vasas) kétmeccses eltiltásra ítélték azért, mert megrúgta ellenfelét, amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben.

Tóth László vezetőedző (Mezőkövesd) a játékvezető ítélete ellen sértő módon tiltakozott, ezért a fegyelmi bizottság, a szabályzat 83. § (1) bekezdése alapján, 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A fegyelmi vétség minimális büntetési tétele 100 ezer forint.

A testület a Szigetszentmiklós–Zalaegerszeg mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolók megbotránkoztató rigmusok (más csapatok szidalmazása) bekiabálása miatt a ZTE-t 50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Horváth Norman (Hatvan), Hortó Attila (Hajdúböszörmény), Szabó Richárd (Rákosmenti KSK), Szűcs Zoltán (Versegyház), Kovács Bence (Veresegyház) egy soron következő felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Kaszás Norbertet (Felsőtárkány) két soron következő bajnokira szóló eltiltással sújtották, mert ellökte ellenfelét. A bizottság a fegyelmi szabályzat 14. § (2) bekezdése alapján súlyosbító körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a fegyelmi vétség elkövetése akkor történt, amikor a labda nem volt megjátszható közelségben.

A testület a Rákospalota–Orosháza mérkőzéssel kapcsolatban a REAC-ot rendezési hiányosság és szurkolóinak pirotechnikaieszköz-használata miatt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A fegyelmi bizottság a Csepel–Diósd mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt szurkolóinak rasszista megnyilvánulása miatt (német birodalmi háborús zászló kihelyezése) 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Dudás Dóra (Dunaújváros) és Frank Ildikó (DAC Unio) három soron következő női felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert megütötte ellenfelét. A fegyelmi szabályzat szerint az ellenfél megütésének büntetése három mérkőzésre szóló eltiltással indul. Dián Ágnest (Dunaújváros) két soron következő bajnoki mérkőzésről tiltották el, mert megrúgta ellenfelét. A bizottság a fegyelmi szabályzat 14. § (2) bekezdése alapján súlyosbító körülményként értékelte, hogy a fegyelmi vétség elkövetése akkor történt, amikor a labda nem volt megjátszható közelségben. Várkonyi Orsolya (UTE) egy soron következő bajnokira szóló eltiltást kapott.

A FEB Volein Viktor gyúrót (FTC) szeptember 2-ától kezdődően három hónapra eltiltja mindennemű sporttevékenységtől, mert a játékvezető személyére többször súlyosan sértő kifejezéseket használt, és szóban megfenyegette.

Veres Gergely (Déli Dupont), Bajnók Imre (Méhkerék) és Vidák Balázs (Haladás) egy soron következő felnőttfutszal-bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Veresegyház: 14 ezer, Vasas: 15 ezer, Siófok: 15 ezer, Győr (NB III): 10 ezer, Sopron: 12,5 ezer, Szigetszentmiklós: 15 ezer, Győr (NB I): 30 ezer, Kecskemét: 36 ezer forint.

A fegyelmi bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás – szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt – segítségre szoruló és arra érdemes személyeit, elsősorban egykori labdarúgókat támogatja. Az alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az egykori futballista rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul – olvasható az MLSZ oldalán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.