Eldőlt: csapatunk nem lesz ott a riói olimpián

A ritmikus gimnasztikázók izmiri világbajnokságán együttes kéziszercsapatunk csak a 25. helyen végzett.

2014. 09. 28. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazság szerint a papírforma alapján együttes kéziszercsapatunknak kevés esélye lett volna arra, hogy a Rio de Janeiró-i olimpián ott legyen a majd kvótához jutó tizenkét válogatott között, de az, hogy az izmiri vb-n bejusson a legjobb huszonnégy közé, s így a jövő év stuttgarti kvalifikációs vb-re biztosítsa a helyét, elvárás volt. A Boldizsár Blanka, Horváth Csinszka, Lakatos Réka, Ludányi Laura, Sipos Emma, Wehovszky Vivien összeállítású csapatunk azonban csak a 25. helyen végzett Törökországban, így éppen kicsúszott a mezőnyből.

Csapatunk a három labdával és két szalaggal bemutatott gyakorlatában sajnos nagyot hibázott, csak 11.425 pontot kapott, így öt pár buzogánnyal hiába javított – erre a produkcióra 14.200-at adtak a pontozók –, nem ért révbe a 31 nemzet között. Különösen fájó, hogy csapatunk előtt a sportág nagyhatalmának nem nevezhető Egyiptom végzett a 24. helyen 25.766 ponttal, a mieink pedig 25.625-tel zártak, így hajszállal csúsztak ki a legjobb huszonnégyből, ahova a mexikóiak is befértek. Csapatunk egyébként buzogánnyal 18. lett, ez tökéletesen megfelelt, de a labdás, szalagos gyakorlat csak a 28. helyre volt elegendő, és az a messzire szállt szalag végzetes hibának bizonyult

Az összetett vb-címet a bolgárok szerezték meg, megelőzve az olaszokat és a címvédő fehéroroszokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.