Fantasztikus Csay: megvédte világbajnoki aranyát

Megvédte címét a női kajak egyesek szombati versenyében Csay Renáta az Oklahoma Cityben zajló maratoni kajak-kenu vb-n.

BuL
2014. 09. 28. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a győriek sportolója pályafutása tizennegyedik maratoni aranyérmét vehette át.

Csay az első négy körben az élbolyban haladt, csakúgy mint a szám másik magyarja, Horváth Noémi. A hajrára a címvédő és a brit Broughton együtt érkezett, de a szigetországi kajakos az utolsó száz méteren leszakadt, így Csay Renáta hatalmas csata után védte meg világbajnoki címét. Horváth a hatodik helyen ért célba.

A férfiak hasonló számában Boros Adrián a nyolcadik, az U23-as korosztályban egy nappal korábban győztes Havas Balázs pedig a 14. helyen végzett.

A kenu egyeseknél Kövér Márton címvédőként ezüstérmes lett azok után, hogy a hajója az egyik futást követően összetört, majd a lapátja is károsodott. Ugyanebben a számban Szabó Kristóf hatodikként zárt.

Az ifjúsági versenyzők megint taroltak: Magyarország kettős győzelmet aratott női K–2-ben (1. Lucz Noémi, Sólyom Dóra, 2. Takács Tamara, Pupp Noémi), valamint C–2-ben is (1. Laczó Dániel, Dóri Bence Balázs, 2. Paufler Norbert, Horváth Ákos), a férfi ifjúsági kajakpárosok között pedig ezüst- (Gergely Olivér, Koleszár Mátyás) és bronzérem (Vidákovich Antal, Freisták Péter) jutott a küldöttségnek.

A világbajnokság vasárnap a felnőtt páros versenyszámokkal zárul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.