Felcsútra jön Munir, a Barcelona csodagyereke

U21-es Eb-selejtezőn fogadjuk Spanyolországot, a vendégek elhozzák Munirt is.

Ch. Gáll András
2014. 09. 02. 5:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak könnyebb sérülést szenvedett vasárnap a Villarreal elleni Primera División-mérkőzésen Munir el-Haddadi, a Barcelona 19. életévét hétfőn betöltő ifjú zsenije, s így semmi akadálya, hogy a marokkói szülők Madridban világra jött gyermeke csütörtökön pályára lépjen Felcsúton a Magyarország–Spanyolország U21-es Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. Munir tagja Albert Celades U21-es szövetségi kapitány keretének, amely amúgy is hemzseg a nagy nevektől.

Iker Muniain, a „baszk Messi” és Gerard Deulofeu, a Barca óriási reménysége – akit előbb az Evertonnak, majd most augusztusban a Sevillának adtak kölcsön – már bemutatkozott Vicente del Bosque nagyválogatottjában is. Saúl a bajnok Atlético alapembere, Sarabia a Getaféban törzstag, Rubén Pardo a Real Sociedadban (bár vasárnap nem játszott, amikor 4–2-re leverték a Real Madridot). És a külföldi légió: Bernat a Bayern München, Muniesa a Stoke, Jordi Amat a Swansea, Ayoze a Newcastle játékosa.

A nagy szám azonban Munir el-Haddadi, a Barcelona madridi születésű, de marokkói felmenőkkel rendelkező csodacsatára. A 175 centi magas, hétfő óta már 19 éves srác az Elche elleni első idei bajnokin remek gólt lőtt, ballal pöccintette el a labdát a kapus mellett a hosszúba, amúgy Messi módjára. (Egyébként tiszta ballábas, akárcsak a példaképe )

Munir az Atléticóban kezdte pályafutását, és mivel a Real Madrid nem tartott rá igényt, 2011-ben már majdnem az Osasunához szerződött, olyannyira, hogy a fiú már ki is twitterezte: „Voy a fichar con Osasuna”. A bejegyzést meglátta José Luis Colomo, a Barca madridi képviselője, és azonnal felhívta Antonio Gabaldont, Munir ügynökét. „Aláírtatok már?” Gabaldon válasza eldöntötte Munir sorsát: „Még nem.” Colomo nem sokat tétovázott, leszerződtette a fiút, és azóta sínen van a zseniális ballábas.

Munirt már az Arsenal is csábította

Olyannyira, hogy az U19-es Bajnokok Ligája 2013–2014-es sorozatában 10 meccsen 11 gólt lőtt, a kiírás gólkirálya és MVP-je lett, a Benfica elleni döntőben duplázott. Íme mind a 11 gólja a BL-ben:

Már a Manchester City és az Arsenal is megkörnyékezte, de a Barca nem adja: 12 millió eurós kivásárlási záradékát abban a pillanatban, hogy bemutatkozott az egyben, 35 milliósra emelték.

Csütörtökön Felcsúton megcsodálhatjuk a La Masia legújabb gyöngyszemét.

A spanyolok kerete:

Kapusok: Kepa (Athletic Bilbao), Pacheco (Real Madrid)

Védők: Manquillo (Liverpool), Saúl Ñíguez (Atlético Madrid), Bernat (Bayern München), Jony, Sergi Gómez, Rubén Blanco (Celta Vigo), Muniesa (Stoke City), Jordi Amat (Swansea City), Insua (Deportivo)

Középpályások: Muniain (Athletic Bilbao), Sarabia (Getafe), Óliver Torres (Porto), Rubén Pardo (Real Sociedad), Denis Suárez (Sevilla), Sergio Roberto (Barcelona),

Csatárok: Ayoze (Newcastle United), Deulofeu (Sevilla), Munir (Barcelona)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.