Félőrült, de legalább sikeres szegedi hajrá

Az ukránok négygólos vezetését a hajrában megfordítva 27–26-ra nyerte a Szeged első meccsét a BL-főtáblán.

Ch. Gáll András
2014. 09. 28. 19:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MOL-Pick Szeged az EHF-kupa győzteseként rajtolt az idei BL-sorozatban, a Zaporizzsja pedig tavaly is a legrangosabb kupában szerepelt, és az első kört túl is élte. Nem kis részben annak köszönhetően, hogy utolsó csoporttalálkozóján 26–22-re legyűrte az akkor és ott már tét nélkül kézilabdázó MKB-MVM Veszprémet, ezzel nem kis indulatokat kavarva.

Azok persze elcsitultak, de az emlék annyit azért vasárnap este is jelentett még a szegedieknek: kötelező az óvatosság. Már csak azért is, mert a Tisza-partiak mindenképpen tovább akarnak jutni, és ennek első előfeltétele, hogy a hazai meccseket hozni kell. Ennek szellemében is kezdtek a hazaiak, gyorsan megléptek három góllal, szünetben pedig 13–11-re vezettek. Csakhogy az ukránok nem hagyták annyiban, 15–14-re fordítottak, miközben veterán, 39. évében járó kapusuk, a hajdan a Dunaferrben és Veszprémben is védő Richard Stochl messze felülmúlta a szegediek spanyol sztárportását, Sierrát.

Az ellenfél 23–19-es előnyénél elúszni látszott az előzetesen bekalkulált két pont, de Ilyés és Vadkerti vezérletével 24–24-nél visszatért az esély. Sőt, 27–25-nél már két góllal a szegediek tűntek biztos győztesnek, de a végül 27–26-ra kicsikart sikerhez bizony nem ártott, hogy az utolsó ukrán akciónál a román játékvezetők belemenést fújtak.

A továbbjutáshoz ennél persze több kell, a jövő szombati, esetleges lengyelországi bravúrhoz a Kielce otthonában pedig jóval több. Tudja ezt Juan Carlos Pastor mester is, hiszen így értékelt: „Nem játszottunk jól, de nagyon fontos ez a két pont számunkra. Ez a Bajnokok Ligája, ennél természetesen több kell, de gratulálok a csapatomnak, mert elhitte, hogy képes lesz nyerni.”

A Kielce elleni összecsapás azért nem ezen fog múlni.

Eredmény, 1. forduló:
D csoport:
MOL-Pick Szeged – Motor Zaporizzsja (ukrán) 27–26 (13–11)
Dunkerque (francia) – Aalborg (dán) 21–26 (13–13)
Schaffhausen (svájci) – Kielce (lengyel) 28–33 (14–15)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.