Hirtelen két világbajnoka is lett a Fradinak

Hazaérkezett a birkózóválogatott Taskentből; Szép volt, fiúk! – zengte Ferihegy.

FT
2014. 09. 15. 19:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Birkózó Szövetség beszámolója szerint már 13 óra körül kezdett gyűlni az ünneplésre készülődő, kisebb tömeg a Liszt Ferenc repülőtér érkezési szintjén, várta a kötöttfogású válogatottat. A Struhács György vezette társasággal végül negyed kettőkor szállt le a gép. A jótékony feszültség a várakozók körében nőttön-nőtt, de meg kell hagyni, a fiúknak van dramaturgiai érzékük. Hagyták, hogy a többi utas kijöjjön, majd pedig két órakor nyílt az ajtó, és érkeztek a taskenti csata hősei, nyakukban az érmekkel. Először Bácsi Péter aranyérme villant meg, majd Lőrincz Tomi és öccse, Viktor jött, ők bronzzal. Ekkor hágott tetőfokára a hangulat, a leghangosabban talán a Fradi-hívek éltették kedvencüket, a zöld-fehérben birkózó Bácsi Petit, aki első világbajnoki aranyérmét szerezte meg.

Ott volt Sike András, a Ferencváros vezetőedzője, és ott tapsolt Bácsinak egy másik taskenti aranyérmes, a szerb–magyar állampolgárságú Davor Stefanek, aki Lőrincz Tamás súlycsoportjában győzött. A fiatalembert még a vébé előtt leigazolta a csapatbajnokságra az FTC.

A három magyar érmes bizony az arcán, a fején viselte a nagy csaták nyomait. Az újdonsült apuka, Bácsi Péter tűnt a legkevésbé nyúzottnak: „Úgy gondolom, jól birkóztam, összefogott voltam – mondta boldogan. – A döntőben az orosz Szaljejev ellen nem gondoltam, hogy bármilyen gond lehet, nagyrészt az történt a mérkőzésen, amit én akartam. Eleve úgy utaztam Taskentbe, hogy el akarom hozni az aranyérmet. Sikerült.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.