Két román himnusz lesz Bukarestben

A román labdarúgó-válogatott és a szurkolók új himnuszát is lejátsszák a magyarok elleni október 11-i bukaresti Európa-bajnoki selejtező előtt.

MNO
2014. 09. 29. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egységre és győzelemre buzdító dalt hétfőn mutatták be Bukarestben, a román szövetség (FRF) sajtótájékoztatója keretében. A román rockzene élvonalába tartozó Iris együttes szerzeménye ezentúl a román válogatott valamennyi hazai mérkőzése előtt felcsendül a stadionban. Razvan Burleanu, az FRF elnöke újságírói kérdésre elmondta, minden bizonnyal telt ház előtt játsszák a bukaresti román–magyar találkozót.

A román szövetség pénteken kezdte árusítani a jegyeket, és a hét végén már meghaladta a 30 ezret az igénylések száma. Az 55 600 férőhelyes Nemzeti Aréna lelátóin a legolcsóbb jegy 20 lejbe (1400 forint), a legdrágább 300 lejbe (21 ezer forint) kerül, a VIP-szektorból pedig 600-800 lejért (42 ezer-56 ezer forint) lehet megnézni a mérkőzést.

Burleanu ezúttal is felhívta a figyelmet arra, hogy a román szurkolók esetleges idegengyűlölő megnyilvánulásai azt vonnák maguk után, hogy a román válogatottnak zárt kapuk mögött kellene lejátszania a következő hazai mérkőzését. Az FRF vezetője kijelentette, továbbra is számít Victor Piturca román szövetségi kapitányra az Eb-selejtezők során.

„Victor Piturca azt mondta, nem megy el a válogatottól. Nem kellene a híresztelések csapdájába esnünk. Meg kell őrizni a válogatott körüli egységet, a nyugodt légkört, hogy a legjobb körülmények között készülhessünk a következő mérkőzésre” – jelentette ki Burleanu. A romániai sportsajtót továbbra is foglalkoztatja, hogy Piturca marad-e az Eb-selejtezők végéig a szövetségi kapitány. A szakember korábban a szaúdi al-Ittihad Dzsidda együttesétől kapott kecsegtető ajánlatot, de nem távozhatott, mert a román szövetség nem mondott le az idő előtti szerződésbontás esetén kifizetendő 1,4 millió eurós kártérítésről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.