Orbán: Érdemes megmutatni az erőnket

A kormányfő szerint Magyarországnak minden lehetséges terepen növelni érdemes a presztízsét.

MNO
2014. 09. 06. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök erről a Kossuth rádió Krónika című műsorának nyilatkozott a péntektől vasárnapig tartó balatonfüredi junior nyílt vízi úszó-világbajnokságon.

„Most, hogy egy kicsit jobb erőben vagyunk, lassan egy erős országgá válunk, az erőnket érdemes is megmutatnunk” – fogalmazott Orbán Viktor arra a kérdésre, miért vállalta el Magyarország, hogy negyven nap alatt megszervezi a versenyt.

Mint mondta, a rövid határidő komoly erőpróba volt, és „ezt kiálltuk”. Felidézte, hogy háromszor kérdezte meg Gyárfás Tamástól, a Magyar Úszószövetség elnökétől, átgondolta-e a verseny szervezését, aki azt válaszolta neki, hogy ha mindenki összefog és együttműködik, akkor a verseny létrejön és sikeres lesz.

Orbán Viktor szerint közel vannak ahhoz, hogy a verseny sikeres legyen. Az interjúból kiderült, hogy a versenyt a miniszterelnök indította el startpisztollyal. Orbán Viktor azt mondta, hogy ilyet még nem csinált, és még az interjú elkészítésekor is csengett a füle tőle.

Arra a kérdésre, hogy parancsolt-e már egyszerre több mint harminc nőnek, Orbán Viktor közölte, kevesebbnek sem tud, a családjában lévő nőknek, a feleségének és négy lányának. Úgy folytatta, hogy a versenyzőkön – akiket szép gladiátorokhoz hasonlított – látszik az elvégzett iszonyatos mennyiségű munka.

A miniszterelnököt kérdezték arról, mi a véleménye a Balatonról, Balatonfüredről. Orbán Viktor azt mondta, minden nyáron jár ide, igaz „rangrejtve”, mert ő kicsit olyan, mint „az orrszarvú az állatkertben”, vagyis „ritkán látható állatfajta”, és nem olyan könnyű sétálgatnia egy-egy Balaton-parti városban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.