Őssejtekkel kezelik Ronaldo beteg bal térdét

Nagyobb a baj, mint ahogy sokan gondolnák, ezért Cristiano Ronaldo bal térdét őssejtkezelésnek vetik alá.

Ch. Gáll András
2014. 09. 01. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronaldo nélkül nem megy a Madridnak. A Bajnokok Ligája címvédője vasárnap 2–0-s vezetése után súlyos, 4–2-es vereséget szenvedett a Real Sociedadtól az Anoetában. A portugál aranylabdás (2008, 2013) múlt hétfőn a Córdoba ellen, az első fordulóban rúgott egy gólt a 2–0-s győzelemmel végződött találkozón, most viszont, San Sebastianban nem játszott. Nem, mert kezelik a fájós térdét, amelyben elmeszesedtek a szalagok, legalábbis ez a diagnózis.

Ronaldo Mikel Sánchez professzorhoz látogatott el, aki tavaly rendbe hozta őssejtkúrával a világhírű teniszező, Rafael Nadal térdét. Olyannyira, hogy Nadal azóta diadalmaskodott a Roland Garroson.

A probléma csak az, hogy a tervezett húsznapos pihenő aligha lesz elegendő az őssejtkezeléshez. Ronaldo ugyanis szeptember 13-án, a 3. fordulóban már mindenképpen játszana az Atlético elleni madridi derbin, a Bernabéuban. Az őssejtkezelés minimális időtartama viszont egy hónap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.