Szalai Ádám lemondta a válogatottságot

A labdarúgó Pintér Attila kapitánykodásának idejére szünetelteti a nemzeti csapatban való szereplését.

TK
2014. 09. 04. 17:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Ádám a legnagyobb közösségi oldalon közzétett levelét változtatás nélkül közöljük:

„Kedves Szurkolók!

Az elmúlt hónapok eseményei és történései hatására nehéz döntésre jutottam. A 2013-ban tett nyilatkozatommal kapcsolatban a véleményem nem változott, így annak minden következményét viselem most és a jövőben is. A változatlan körülmények nem teszik lehetővé, hogy az Európa-bajnoki selejtező soron következő mérkőzésein a legjobb teljesítményt nyújtsam, így még a selejtező rajtja előtt hoztam meg döntésemet, amely szerint a jelenlegi szövetségi kapitány vezetése alatt nem kívánok a magyar válogatott rendelkezésére állni.

Ha a körülmények a jövőben változnak, és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek szüksége lesz az eddigi karrierem során szerzett tapasztalatokra, természetesen a csapat rendelkezésére állok, és segíteni fogom.

Ezzel a válogatottbeli spekulációkat és a szereplésemet firtató kérdéseket lezártnak tekintem. Szeretnék a jövőben tiszta fejjel a karrieremre koncentrálni.

Döntésem végleges, válogatottbeli csapattársaimnak sok sikert kívánok a selejtezőben!

Üdvözlettel: Szalai Ádám”

Szalai Ádám – aki nyáron a Schalke mezét lecserélte a Hoffenheimére – góljai mellett azzal hívta fel magára a magyar labdarúgást kevésbé követő szurkolók figyelmét, hogy 2013 októberében a hollandok elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kifakadt, lesújtó képet festett a magyar labdarúgás aktuális helyzetéről, a kilátásokról.

Amióta Pintér Attila a kapitány, Szalai Ádámnak még nem postázott meghívót. A most vasárnap lejátszandó, északírek elleni meccs felvezető sajtótájékoztatóján a kapitány kitért a Szalai-kérdésre is: „Úgy ítéljük meg , momentán ezek a játékosok felelnek meg legjobban a céljainknak. Szalai Ádám tavaly kevés mérkőzést játszott, az Észak-Írország elleni keretben megvannak azok, akik az ő posztján játszani fognak.” Dzsudzsák Balázs ugyanott elmondta, hogy neki hiányzik a légiós.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.