Bianchi agysérülése rendkívül súlyos

A Marussia 25 éves pilótája diffúz axonális sérülést (DAI) szenvedett.

FT
2014. 10. 07. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jules Bianchi a szuzukai pályán az autójával kicsúszva nagy sebességgel egy munkagép alá sodródott, ami gyakorlatilag leborotválta a Marussiát. A fejsérülést szenvedett pilótát eszméletlen állapotban szállították kórházba, és állapotáról kedd délutánig az orvosok nem adtak tájékoztatást, megvárták, amíg találkoznak a pilóta szüleivel, akik a baleset után azonnal Japánban utaztak.

A gphirek.hu beszámolója szerint a család az orvosokkal történt konzultáció után közölte, hogy Jules Bianchi diffúz axonális sérülést (diffuse axonal injury, DAI), súlyos agysérülést szenvedett. A DAI nem az agy adott pontját, hanem állományának nagyobb részét érinti, és az egyik leggyakoribb agysérülésnek számít. A statisztikák szerint a DAI túlélőinek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, és a maradék 10 százaléknak is tartós károsodással kell számolnia.

Közleményükben a csapat és a család köszönetet mondtak a támogató üzenetekért a világszerte érdeklődő közönségnek. A hivatalos állásfoglalás szerint a francia versenyző állapota nem változott az elmúlt két nap során érkező, korábban meg nem erősített hírekhez képest.

„Jules-t továbbra is a Mie Kórház intenzív osztályán ápolják. Diffúz axonális károsodást szenvedett, és kritikus, de stabil állapotban van. Az orvosi stáb a lehető legjobb kezelést biztosítja számára, nagyon hálásak vagyunk mindenért, amit Jules-ért tettek a baleset óta\" – áll a közleményben.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone független vizsgálatot sürget az ügyben, Jean Todt, a nemzetközi szövetség (FIA) elnöke pedig teljes és részletes beszámolót kért Charlie Whiting versenyigazgatótól a Japán Nagydíjon történtekről. A szuzukai pálya szóvivője szerint a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt történt a baleset.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.