BL-meccsek világsztárokkal Magyarországon

Pénteken Szekszárd–Ströck és Postás–Metz női asztalitenisz-mérkőzéseket játszanak a Bajnokok Ligájában.

2014. 10. 02. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női asztalitenisz Bajnokok Ligájában az első fordulóban a Szekszárd és a Postás is kikapott idegenben csoportja favoritjától, de pénteki ellenfeleik is veszítettek, így rögtön itt a lehetőség a javításra. Ez azonban egyáltalán nem lesz könnyű feladat azzal együtt sem, hogy mindkét csapatunkban akad egy-egy kínai származású világklasszis. A Szekszárd leigazolta az aktuális Európa-bajnok, már svéd színekben versenyző Li Fent (nyitóképünkön), a Postásban pedig meghosszabbította szerződését a „holland” Li Jiao. Előbbi 15., utóbbi 19. a legfrissebb világranglistán.

A Tolna megyeiek keretében van egy hivatalosan is kínai asztaliteniszező, Nie Vej, aki eddig csak hazájában játszott. Mindkét csapatunk igazolt hazai válogatott játékost is, a Szekszárd Lovas Petrát (85.), a Postás pedig Ambrus Krisztinát (153.). Válogatottunkból ugyanakkor Madarász Dóra (91.) éppen a Szekszárd mostani ellenfelénél, az osztrák SVNÖ Ströcknél szerepel a román Daniela Dodean-Monteiro (47.), az ukrán Tetyana Bilenko (68.) és a svéd Matilda Ekholm (81.) mellett.

A Postás ellenfelének, a francia Metz TT-nek még félelmetesebb az összeállítása, itt játszik a portugál Yu Fu (18.), a német Wu Jia-duo (30.), a francia Laura Gasnier (166.) és a már veterán, 49 éves német Yun-li Schreiner, akit a világranglistán már nem jegyeznek, de még nem felejtett el pingpongozni. Ami a mienket illeti, a Szekszárd csapatát még Tóth Kata, Madacki Mirella és Szvitacs Alexa, a Postásét Kertai Rita, Braun Éva, Nagyváradi Mercédesz és Peterman-Varga Tímea teszi teljessé.

A Postás–Metz találkozó pénteken 16 órakor kezdődik a Róna utcában, a Szekszárd–Ströck mérkőzés pedig 18 órakor a Tolna megyei megyeszékhelyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.