Bőven az olimpia előtt kész lesz a stadion

Novemberben vagy decemberben nyitja meg kapuit a 2016-os olimpia atlétikai versenyeinek otthont adó riói aréna.

BuL
2014. 10. 03. 0:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Botafogo futballcsapatának stadionjában több mint egy évig tartottak a munkálatok. A nyitás várható időpontjáról Eduardo Paes polgármester beszélt a helyi sajtóban.

A Joao Havelange Olimpiai Stadion 2007-ben, a pánamerikai játékokra épült, és azért zárták be 2013 márciusában, mert félő volt, hogy nagy szélben beomlik a tetőszerkezete.

A létesítménybe új futópálya és 15 ezer új ülőhely került, így a bővítés után 60 ezer szurkoló követheti majd a helyszínen az eseményeket.

A nyári játékokon az atlétikai versenyeket általában a nyitó- és záróünnepségnek otthont adó arénában bonyolítják le, Rióban azonban másként lesz: a Maracana Stadionban kezdődik, illetve fejeződik be hivatalosan a 2016-os olimpia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.