Elutasították a Ferencváros óvását

A szövetség „kihangsúlyozta”: a játékvezetők nem hallották a mérkőzés végét jelentő dudaszót.

TK
2014. 10. 02. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi szövetség részletesen elemezte a két fél által benyújtott dokumentumokat. Véleményük szerint ilyenkor mindig az aktuális helyzetet kell figyelembe venni. Tehát az egyenlítést és a gólt megadó ítélet a játékvezetők megfigyelésén alapult, akik nem próbálták megszegni a szabályokat, hanem jó döntést akartak hozni, és ezt nem lehet szándékos tévedésnek minősíteni – írja az EHF a hivatalos oldalán. Ezzel a magyarázattal a szövetség „kihangsúlyozta”: a szerb játékvezetők nem hallották a mérkőzés végét jelentő dudaszót.

A vitatott jelenet

Mint ismert, az FTC–Rail Cargo Hungaria szeptember 21-én Lipcsében a Bajnokok Ligája selejtezőjében 34-34-es döntetlent követő büntetőpárbajban 5-4-re alulmaradt a HC Leipzig ellen, így a pályán elért eredmény alapján kiesett. A németek utolsó, egyenlítő gólja azonban a Fradi vezetői szerint időn túl esett, és ezt hitelt érdemlően, videofelvétellel is igazolni tudták. A magyar klub ezért óvást nyújtott be az ügyben, amit első fokon elutasított a szövetség, formai okokra hivatkozva. Itt nem volt vége az ügynek, mert a budapesti zöld-fehérek EHF-es papírral bizonyították igazukat, amit végül elfogadtak a bécsi székházban. Ezt elutasították első fokon (ugyanaz a cseh úriember döntött az ügyben, aki a lipcsei csarnokban helybenhagyta a játékvezetők döntését), amit a mai döntéssel másodfokon is helybenhagytak.

Ha a Ferencváros vezetői fellebbeznek, akkor ezt 21 napon belül tehetik, és az ügy az EHF független, választott bírósága elé kerül.

A fővárosi zöld-fehérek így a KEK-ben folytathatják majd szereplésüket, s a harmadik fordulóban, azaz a 16 közé jutásért a szerb Jagodinával kell megmérkőzniük.

Ha a szakosztály vezetői mégis fellebbeznek és sikerrel is járnak, akkor október 18-tól a Bajnokok Ligája 16-os főtábláján a szlovén Krim Ljubljana, az orosz Dinamo Szinara és az osztrák Hypo NÖ vár Elek Gábor tanítványaira.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.