Hosszú Katinkáék távozhatnak a Vasasból

Hosszú Katinka és Shane Tusup szakíthat a Vasassal.

Ch. Gáll András
2014. 10. 21. 3:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs megállás az úszók rövid pályás Világkupa-sorozatában, a Távol-Keletre szólítja a versenyzőket a sorozat. A taposómalom újabb állomásai: Peking (október 24-25.), Tokió (október 28-29.), Szingapúr (november 1-2.). Természetesen vízbe ugrik a nők pontversenyét utcahosszal vezető Hosszú Katinka is, aki férje-edzője, Shane Tusup társaságában már szombaton elutazott a kínai fővárosba.

Még a Vasas versenyzőjeként, csakhogy – információink szerint – ez a státus minden bizonnyal megváltozik a közeljövőben. A Tusup házaspárt a riói olimpia befejezéséig, 2016. augusztus 21-éig köti szerződés az angyalföldi egyesülethez, de úgy tudjuk, a felek a megállapodás felbontásáról tárgyalnak. Természetesen csak akkor lehet szó érdemi döntésről, illetve szerződésbontásról, ha Katinkáék november első napjaiban, a szingapúri viadal befejeztével visszatértek Ázsiából.

Úgy hírlik, Hosszú Katinka Debrecenben folytatja pályafutását, egy klubban az olimpiai bajnok Risztov Évával és a 200 méteres pillangóúszás Európa-bajnoki ezüstérmesével, Biczó Bencével. Amennyiben Hosszúék valóban a Debreceni Sportcentrum-Sportiskolába igazolnak, felmerül, hogy a Vasas úszó szakosztálya megőrizheti-e kiemelt státusát, illetve milyen mértékben részesülhet a tetemes sportágfejlesztési támogatásból.

Mert ne legyünk álszentek: ebben az ügyben – is – minden a pénzről szól. (Az érintett klubok vezetőinél érdeklődtünk, s egyikük sem cáfolta, de kommentálni sem kívánta értesüléseinket.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.