Kikapott Kielcében a Szeged

Az olimpiai és világbajnokokkal felálló Kielce csarnokában nem számított esélyesnek a magyar csapat.

MNO
2014. 10. 04. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredmény:
férfi-BL, 2. forduló:
D csoport:
Kielce (lengyel) – Mol-Pick Szeged 37-32 (18-17)

A szegediek a múlt héten otthon tartották a két pontot az ukrán Motor Zaporizzsjával szemben, ám a csoportból kiemelkedő, olimpiai és világbajnokokkal felálló Kielce csarnokában nem számítottak esélyesnek. Ennek ellenére bátran kezdtek, a félidő derekáig tartották a lépést a házigazdákkal, sőt többször is vezettek egy-két góllal. A játékrész hajrájában aztán három góllal meglépett a lengyel csapat, 17-14 és 18-15 volt oda, de a Tisza-partiaknak még a szünet előtt sikerült egygólosra faragniuk a hátrányt.

A fordulás után aztán hamar négy, majd öt gólra duzzadt a hazaiak előnye, a Szeged csak futott az eredmény után. A második játékrészben támadásban és védekezésben is jobbak voltak a házigazdák. A lengyelek vezetőedzője az a szovjet-kirgiz-oroszból lett spanyol Talant Dujshebaev, aki sajtóhírek szerint a magyar férfiválogatott új szövetségi kapitánya lehet.

később:
C csoport:
MKB-MVM Veszprém – Rhein-Neckar Löwen (német) 21.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.