Nagy Csonttörő bő nyolc év után visszatér a ringbe

Október 11-én a Lurdy-házban hivatásos ökölvívógálát rendez a Feja Promotion, és a plakáton egy rég nem látott arc szerepel, a nyolc éve visszavonult Nagy „Csonttörő” Jánosé. Az egykori világbajnokot megkérdeztük visszatéréséről.

Deák Zsigmond
2014. 10. 03. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Feja Promotion nem először szervez profi bokszgálát a Lurdy-házban, általában fiatal csillaga, Nemesapáti Norbert nevével fémjelezve.

Korábban foglalkoztunk a 19 éves bunyós tengerentúli szerződésével, majd azzal  is, hogy augusztus 8-án a nevadai Fallonban pontozással kikapott Jason Escalerától és elveszítette veretlenségét. Azóta a nyár végén újra elkezdte az edzéseket, és a Feja Promotion, valamint a rendezvény helyszínéül szolgáló bevásárlóközpont facebook bejegyzése szerint október 11-én, szombaton újra a Lurdy Házban lép legközelebb kötelek közé. Pontosabban a boxrec internetes honlap szerint a programban Némedi Csilla és a szerb Jasmina Nadj (Nagy Jázmin) a WBF szervezet harmatsúlyú világ-, Szabó Achilles és Orlik Péter pedig nagyváltósúlyú nemzetközi bajnoki címéért küzd, s még bokszol félnehézsúlyban Ficzere Attila és Polster Tamás. A plakáton még egy mondat szerepel: „Ringbe lép még Nemesapáti Norbert és Nagy Csonttörő János!”

Az érdekes párosítást alátámasztandó a nagyközépsúlyú Nemesapátit és a nyolc éve visszavonult, eredendően jóval lejjebb, nagypehelysúlyban vitézkedő Nagyot egymás mellett szerepeltetik, mintha ellenfelek lennének, de azért a megfogalmazás nem teljesen egyértelmű. Rövidre zárva a dolgot, a kisebb jelentőségű IBC szervezet egykori vb-övét megszerző, s a WBO-nál Los Angelesben vb-címderbit vívó Csonttörőnél érdeklődtünk a „titkos” részletekről.

– Valóban visszatérek a ringbe, de nem profi bokszolóként. Felkértek, hogy egyelőre rövidebb távon, nagyjából egy hónapig segítsem Nemesapáti Norbert felkészülését, akit kiváló sportolónak, nagy tehetségnek tartok, s a gálán csináljunk együtt egy bemutató kesztyűzést, edzést. Ezt vállaltam is, miközben maradok a Hegyvidék Harcosai klubnál trénerként – válaszolta a 24-1-es mérlegű profi pályafutása során többek között a Kovács „Kokó” Istvánt kiütő Julio Pablo Chacónt kétszer is legyőző Nagy, aki amatőrként Eb-bronzéremmel és olimpiai ötödik hellyel büszkélkedhetett. S szerencsére most sem akarta lerombolni a nimbuszát egy „igazi” visszatéréssel, nyolc és fél évvel utolsó, rosszul sikerült Los Angeles-i meccs után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.