Pénzhiány miatt nem mehet az Eb-re a legjobb magyar

Hiába döntött országos csúcsot a pályakerékpáros Szalontay Sándor, nem vehet részt a közelgő Eb-n.

BuL
2014. 10. 08. 14:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalontay Sándor pályakerékpáros a hétvégén megdöntötte a 200 méteres repülőrajtos időfutam fedettpályás országos csúcsát. A Svájcban készülő versenyzőnk a rangos megmérettetésen egy korábbi világbajnokot is legyőzött. A fejlődése szempontjából fontos lett volna a további nemzetközi szereplés, így az idei Európa-bajnokságon való részvétel is. Erre azonban nem kerülhet sor, mert a szövetség nem tudja finanszírozni a szereplését.

Az idei Európa-bajnokságot a Karib-térségben, a Franciaországhoz tartozó Guadeloupe szigetén rendezik 23 ország 246 sportolójának részvételével. A tavalyi eredmények között Szalontay hétvégi új magyar csúcsa a nyolcadik helyhez és a döntős szerepléshez lett volna elegendő. A guadeloupe-i pálya egy nyitott, 400 méteres betonteknő, hasonló a Millenárishoz, ami szintén kedvezett volna Szalontaynak.

„A szövetség részéről nincs pénz erre az Eb-re – fogalmazott a versenyző a Velo.hunak. – Kapjuk évről évre a meghívókat, hogy »gyertek ide vagy oda«, és nem megyünk el. Szerintem illene, ráadásul úgy, hogy fizetik a szállást, az ennivalót, pedig nem várnának tőlünk csodát.”

Szalontay a most elért nagy eredmény körülményeiről is szólt: „Izgultam nagyon a verseny előtt, mégis itt voltam kint, itt készültem. Kíváncsi voltam, hogy mit tudok. És tudtam, hogy kik jönnek el, tehát erős lesz a mezőny. Ez a verseny az Eb-re lett volna jó útmutató. Jól tudtam bemelegíteni, talán az áttétel egy kicsit pörgősre sikerült. Ezzel kapcsolatban azt mondta az edző, ha nagyobb lett volna elöl, még jobb időt lehetett volna futni.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.