Rióig löki a magyar pólót az E.ON

A vállalat lesz a névadója az ob I-nek és a hazai Szuperkupának is.

NT
2014. 10. 01. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erről szóló szerződést szerdán sajtótájékoztató keretében írta alá Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke és Eric Depluet, az energiaszolgáltató cég elnök-vezérigazgatója. Az anyagi részletekről nem esett szó. A világcég első embere úgy fogalmazott, hogy kétéves pénzügyi elkötelezettséget vállaltak, és partnerségi viszony keretében nemcsak a szövetséget, valamint a férfi és a női válogatottat támogatják, hanem az E.ON lesz a névadója az ob I-nek és a hazai Szuperkupának is.

Kemény elmondta, hogy hosszú megbeszéléssorozat után született meg az együttműködési megállapodás. Hozzátette: nem lehet csak az állami támogatásra számítani, hanem meg kell találni azokat a cégeket, amelyek nevüket a magyar vízilabdával összekapcsolják.

Merész András, a nyári budapesti Európa-bajnokságon bronzérmes női válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, hogy a szponzori megállapodás a nemzeti csapatokra is kötelezettségeket ró. Hangsúlyozta, hogy először is ki kell jutni a 2016-os olimpiára, de már előtte is meg kell felelni az elvárásnak, így a jövő évi világbajnokságon is éremért száll vízbe a női együttes.

Az eredményességet segítheti – fűzte hozzá –, hogy az általa irányított együttes tagjai közül hét játékos igazolt haza külföldről, miáltal több idő jut a közös munkára, s visszatérésükkel nemcsak a válogatott erősödik, hanem a hazai női ob I is a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnoksága lesz.

Benedek Tibor, a világbajnoki címvédő, a margitszigeti Eb-n ezüstérmes férfiválogatott szövetségi kapitánya előrebocsátotta: szerencsésnek vallhatja magát, amiért minden lehetőséget megkapnak, s a biztos anyagi háttérnek köszönhetően a szakmával foglalkozhat, vagyis azzal, ami a dolga.

Ő is kiemelte annak fontosságát, hogy a legjobbak immár mind idehaza játszanak az októberben rajtoló új idényben. A maga részéről jó bajnokságra számít, s arra is, hogy a szurkolók egyre növekvő számban látogatnak ki a mérkőzésekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.