Eb: a házigazdák ölébe hullt a magyar válogatott

A társházigazda belga, illetve a török csapattal került egy csoportba a magyar női röplabda-válogatott a jövő évi Eb-n.

BuL
2014. 11. 12. 15:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeptember 26. és október 4. között sorra kerülő, belga–holland közös rendezésű kontinensviadal szerdai sorsolásán a magyarok a B jelű négyesbe kerültek, s a legutóbbi Eb-n harmadik belgák, valamint a 2011-es kontinensviadalon bronzérmes törökök mellett az Azerbajdzsán–Szlovákia pótselejtező párharc győztesével kell majd megküzdeniük. A kvartett mérkőzéseit Antwerpenben rendezik majd.

A belga Jan de Brandt irányította magyar csapat a május 23. és június 1. között rendezett két selejtezőtornán vívta ki az Eb-szereplés jogát, miután megnyerte csoportját. A női válogatott közel három évtizede nem látott tettet hajtott ezzel végre, ugyanis legutóbb 1987-ben szerepelt Magyarország az Európa-bajnokságon.

A csoport (Apeldoorn): Hollandia, Olaszország, Lengyelország, Franciaország-Szlovénia pótselejtező győztese
B csoport (Antwerpen): MAGYARORSZÁG, Belgium, Törökország, Azerbajdzsán-Szlovákia pótselejtező győztese
C csoport (Rotterdam): Oroszország, Horvátország, Bulgária, Ukrajna-Fehéroroszország pótselejtező győztese
D csoport (Eindhoven): Szerbia, Németország, Románia, Csehország

A 16 csapatos Európa-bajnokságon a négy csoportgyőztes automatikusan negyeddöntőbe jut, míg minden második egy-egy harmadikkal mérkőzik majd meg a nyolcba kerülésért. Ezt követi a negyeddöntő, az elődöntő, végül pedig a bronzmérkőzés és a finálé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.