Pénzért is vehető BL-tagság, de nem a Szolnoknak

A sorsolás eredményeképpen az egyik magyar csapatnak el kellett véreznie; az OSC lett az.

Ch. Gáll András
2014. 11. 12. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki két hete, a Nyéki Imre uszodában rendezett – és 11-11-gyel zárult – első felvonáson meglepődött azon, hogy az OSC-nek saját tábora van, amely messze szétfeszíti a rokoni, barátnői létszámot, az szerda este, Tiszaligeten még inkább meghökkenhetett rajta, hogy az első percekben zúgott az „OSC, OSC!” kórus. Az viszont papírforma volt, hogy a Budapesten nem tündökölt szolnoki kapus, Decker Attila helyett ezúttal a barcelonai vb-aranyérmes Nagy Viktor kezdett, mindjárt két védéssel.

Ám három löket már az első negyedben az ő hálójába is bezuhant, egy ötméteres, egy kapufás bomba és egy közeli center ziccer. Ez is fényűzően sok, de elöl Vámosék is termeltek, és a nyolc perc utáni 4-3-as részeredmény azt ígérte: megint nem az nyer majd, aki kevesebb gólt kap, hanem az, aki többet dob. Aztán mindkét Varga fivér villant, és nagyszünetre 6-4-re nőtt az előny.

Persze, ezért hozták haza őket Fiuméból, a Primorje Rijekából, nyilván nem ötven Márka-kupakért vagy kabátgombért. Ezúttal ráadásul külső segítség is érkezett: Juhász Zsolt elképesztő könnyelműséggel úgy adta el a labdát, hogy Mitrovics lazán megúszhatott belőle, és 7-4, majd 8-4 után már nem volt visszaút. Csupán a tisztes vereségig. A vendégek olykor kényszerlövésekkel próbálkoztak, fél labdányi helyen igyekeztek betuszkolni az egész labdát, Nagy Viktor pedig hozta a kötelezőt.

Mint ahogyan csapata is: 11-9-re győzött, ezzel feljutott a Bajnokok Ligájában a főtáblára, annak is a könnyebb ágára, a Partizan Beograd, a Jug Dubrovnik, a Primorje Rijeka, a Spandau Berlin és a Galatasaray mellé. A másik hatosban ott az Eger, az OSC pedig egyelőre, úgymond „felkészül”.

Kovács István, a Szolnok szakosztály igazgatója azért győztes nyilatkozatában már az ellenfélre is gondolt, amikor azt mondta: „Nagyon örülünk, az OSC nem adta könnyen a bőrét. Sőt, úgy gondolom, ott lenne a helye a legjobb tizenkettő között, ha a BL-ben nem lenne lehetséges, hogy jóval gyengébb pólós nemzetek is bevásárolják magukat előre, három évre a főtáblára. Ez azonban a versenykiírásnak megfelelően így van, és ez nem normális dolog. Még akkor sem, ha most a mi helyzetünket a legjobb tizenkettő között megkönnyítheti.”

Egészen a jövő májusi hatos fináléig.

Férfi BL, 3. selejtezőkör, visszavágó:
Szolnoki Dózsa-Közgép – A Híd-OSC-Újbuda 11-9 (4-3, 2-1, 3-2, 2-3)
gól: Mitrovic 4, Varga Dénes 3, Vámos 2, Varga Dávid 1, Aleksic 1, illetve Salamon 3, Gór-Nagy 1, Bundschuch 1, Decker 1, Kovács 1, Bátori 1, Kevin 1

Továbbjutott: a Szolnok 22-20-as összesítéssel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.