A magyar Golyó letarolta a Tysont kiütő exsztárt

A korábbi nehézsúlyú vb-kihívó, Danny Williams skalpját vette célba, s találta el hétfőn este Bogdán Zsolt.

Deák Zsigmond
2014. 12. 30. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A GFC SIX elnevezésű budapesti gála főmérkőzésén a Golyó becenevű, profiként veretlen újpesti bunyós az utóbbi időben már erősen hanyatló tendenciát mutató, 46-25-ös mérlegű Danny Williamsszel nézett farkasszemet, korábban egy szlovákiai ellenfelet eltekintve csak honfitárssal csatázott.

Williams, a 41 éves Brixtoni Bombázó 1995 őszén kezdte hivatásos pályafutását, brit nehézsúlyú bajnoki címet szerzett, s bő egy évtizede, 2004 nyarán kiütötte a királykategória egyik legnagyobb alakját, Mike Tysont.

Ezzel jogot kapott a Vitalij Klicsko elleni világbajnoki címderbire. Végül alulmaradt a WBC trónjáért zajló mérkőzésen, majd vívott még néhány komolyabb derbit, de egyre inkább árnyéka volt korábbi önmagának. Két éve már itt járt Budapesten, hogy megmérkőzzön Bogdán menedzserével, a még mindig aktív Petrányi Zoltánnal, akit fénykorában a Klicsko-meccs után simán kicsapott, de tisztázatlan körülmények között megsérült a szállodai szobájában, s végül nem állt ki.

Szerencsére most nem történt vele hasonló baleset, hacsak az nem, hogy a tudása enyhén szólva megkopott. Sokáig úgy tűnt, a bátran kezdő Bogdán gyors győzelmet arathat, miután a meccs elején többször megbicsaklottak Williams lábai. Az összecsapás középső harmadára aztán honfitársunk visszavett a tempóból, ezzel párhuzamosan pedig időnként megvillant a testre is dolgozó színes bőrű angol, de a rövid fellángolások nem tettek kárt Golyóban. Az idő előtti befejezés elmaradt, így a végig magabiztosabb, pontosabb Bogdán nagyarányú, egyhangú pontozással (99-91, 99-91, 100-90) abszolválta a találkozót, és nyolc profi mérkőzést követően is makulátlan mérleggel rendelkezik, valamint begyűjtötte hivatásos karrierje első címét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.