Fernando Torres a Milan játékosa lesz

Jelenlegi egyesülete, a Chelsea közölte: a spanyol csatár január 5-étől már a Milané.

MA
2014. 12. 27. 22:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol világ- és Európa-bajnok csatár jelenlegi egyesülete, a Chelsea – amely a nyáron adta őt kölcsönbe a milánóiaknak – a honlapján arról számolt be, hogy Torres január 5-étől már a Milané.

Germán Burgos, a spanyol bajnoki címvédő Atlético Madrid másodedzője a nap során korábban úgy nyilatkozott: klubja nagyon közel jár ahhoz, hogy kölcsönbe megszerezze Torrest, így azzal, hogy a támadó játékjoga a Milanhoz kerül, a madridiaknak már csak az olaszokkal kell egyezkedniük.

Fernando Torres 2001-ben mutatkozott be az Atlético Madrid felnőttcsapatában, amelyben aztán 214 mérkőzésen 82-szer volt eredményes. A Kölyök becenévre hallgató játékos 2007-ben szerződött át a Primera Divisiónból az angol Premier League-be, a Liverpoolhoz (102 meccs/65 gól), majd 2011 januárjában a Chelsea futballistája lett. A londoni Kékektől (110/20) vezetett az útja az AC Milanhoz (10/1).

Korábbi sajtóhírek arról szóltak: a tervezett üzletnek része, hogy az Atlético olasz csatára, Alessio Cerci az AC Milanhoz kerül. A milánói klub hivatalos televíziócsatornája szombaton bejelentette, hogy Cerci csatlakozik a csapathoz, ugyanakkor maga a csatár a Facebook-oldalán arról írt, hogy még nem dőlt el a sorsa.

„A megegyezés szélén állunk, arra várunk, hogy konkretizálódjon az alku” – jelentette ki Germán Burgos Torres megszerzését illetően, és már arról is beszélt, hogy a harmincéves csatár nagy hasznára lesz majd nevelőegyesületének az idény második felében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.