Gergely, Klampár és Jónyer újra együtt

Hazai és külföldi világbajnokok részvételével nagyszabású asztalitenisz-gála lesz szombaton a Körcsarnokban.

2014. 12. 18. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha azt vesszük, okkal mondhatta Nátrán Roland elnök a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy a sportágban a korábbi viharos esztendők után régen látott egység uralkodik, elvégre a Marczibányi téri Ormai-csarnokban a jobbján az a Pósfai Gábor ült szakmai alelnöki minőségben, akivel másfél éve még riválisok voltak az elnöki posztra. Ugyanakkor az is tény, hogy idén májusban rendkívüli tisztújító közgyűlést kellett tartani, és ezen Nátrán nem egészen simán, 41-26-ra nyert soros kihívója, Font Sándor ellen. Az azóta eltelt bő félév eredményei azonban kikezdhetetlenek.

A vezetés kihúzhatja magát azután, hogy a szövetségnek immár semmilyen tartozása nincs, mi több, 100 millió forintot fordított létesítményfejlesztésre, és a sportágfejlesztési koncepció részeként első lépcsőként 23 tanintézmény bevonásával beindították az iskolai asztalitenisz programot. A szövetség a bázis szélesítése mellett természetesen rajta tartja a szemét a kirakaton is, és ennek legszebb ékköveként Póta Georgina is jelen volt a sajtótájékoztatón. Kétszeres Európa-bajnoknőnk idén a Világkupa-döntőben a negyedik, a minap a World Tour-fináléban a harmadik helyen zárt, jelenleg 18. a világranglistán, de a következő rangsorban várhatóan a 14-15. helyen lesz. Így számol Téglás Péter szövetségi kapitány is.

„Az év elején az ötvenedik hely környékén voltam, és álmomban sem gondoltam volna, hogy az első húsz közé tudok kerülni” – vallotta be Póta, akit szombaton a Körcsarnokban is láthatunk, de ezúttal tét nélkül veheti kézbe az ütőt.

A MOATSZ – felkarolva a Celldömölk idei Top12-győztes éljátékosának, Fazekas Péternek ötletét – nagyszabású gálát rendez, amelyen megemlékeznek a Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor fémjelezte válogatott phenjani világbajnoki győzelmének 35. évfordulójáról – nem megfeledkezve a szintén jelen levő Takács Jánosról és Kreisz Tiborról –, s a már elhunyt szövetségi kapitány, Berczik Zoltán által irányított sikercsapat tagjai egy bemutató erejéig maguk is asztalhoz állnak. Itt lesz az egykor ugyancsak világverő svéd válogatottból Mikael Appelgren és Jörgen Persson, elbúcsúztatják a versenyzéstől visszavonult hétszeres Európa-bajnok Tóth Krisztinát, s megrendezik a pénteken kezdődő Generációk csatája elnevezésű férfitorna végjátékát. A mottóhoz igazodva a legfiatalabb résztvevő a 12 esztendős András Csaba, a legidősebb pedig még 61 évesen is aktív, hiszen játszik alacsonyabb osztályban, és cikkünk végén nem lehetne jobb slusszpoén, mint az illető neve: történetesen Klampár Tiborról van szó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.