Hatalmasat bukott a Szalay–Bunkoczi páros

A navigátornak eltört két csigolyája.

TK
2014. 12. 30. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opel Dakar Team keddi közleménye szerint a magyar duó a marokkói Nador és Errachidia közötti első szakasz rajtjától 14,6 kilométerre nagy sebességgel egy homokfalnak ütközött, az autó pedig előbb a tetejére, majd az oldalára borult. Mivel nemcsak a versenygép, hanem a navigátor is komoly sérüléseket szenvedett, a csapat kénytelen volt feladni a versenyt.

„Laci azt mondta, az itiner javításában az állt, hogy ezen a gödrön simán át lehet menni egyenesen, így nagy sebességgel érkeztünk, s túl későn láttam meg az előttünk lévő homokfalat” – idézte a közlemény Szalay Balázst, aki hozzátette, az Opel Mokka eleje hatalmas ütést kapott, s kiszakadt mind a két első kereke. „Én kimásztam, de Laci nagyon rosszul volt, őt egy néző segítségével húztam ki” – emlékezett vissza a pilóta.

A baleset után Bunkoczit vákuumágyba fektetve, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, két csigolyája eltört.

„Nagyon le vagyok törve, de nem csupán azért, mert 14 kilométer után fel kellett adnunk a versenyt, amire egy évig készültünk, hanem azért is, mert ez lett volna az az év, amelyben tényleg lett volna esélyünk egy jó eredményre” – mondta még Szalay, ugyanakkor hangsúlyozta, az a legfontosabb, hogy navigátora minél előbb felépüljön a sérülésből. Az Africa Race január 11-én zárul Dakarban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.