Klicsko edzője leszólta a rivális KO-királyt

Deontay Wilder vb-esélye ide, csupa kiütéses győzelme oda, még nem érte el a Klicsko-stáb ingerküszöbét.

Deák Zsigmond
2014. 12. 28. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 17-én Las Vegasban a WBC szervezet nehézsúlyú világbajnoki övéért száll ringbe Deontay Wilder a címvédő Bermane Stiverne ellen. Ha nyer a hibátlan mérlegű, mind a 32 eddigi meccsét kiütéssel nyerő amerikai óriás, akkor akár már jövőre összetalálkozhat a WBO-, WBA- és IBF-öv birtokosával, a kategóriát uraló Volodimir Klicskóval a címegyesítő rangadón.

Túlzás lenne állítani, hogy az ukrán klasszis stábjában tartanának a félelmetes ütőerejű Bronz Bombázótól, James Ali Bashir, Klicsko segédedzője szerint nagyobb kihívások is akadnak a mezőnyben: „Vannak Wildernél veszelyesebb bunyósok is, akiket többre tartok. Például Mariusz Wach, aki tizenkét menetet bírt tanítványunkkal. Azt hiszem, Volodimir hat meneten belül kiütné Wildert. Bryant Jennings fizikailag szintén figyelemreméltó, de technikailag ő sem nagy szám.” Kérdés, a tréner miért tartja nagyra a végig bokszzsákként működő, s mint később kiderült, doppingoló Wachot, de az biztos, Wildernek eddig nem akadt igazán jó ellenfele. Stiverne már az lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.