Legyőzte Egyiptomot a magyar kéziválogatott

Az örökmérlegben egy döntetlen és a mostanival együtt 14 magyar győzelem áll.

MA
2014. 12. 23. 18:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyiptomiak – akik elődöntősek voltak az idei Afrika-bajnokságon – a januári, katari világbajnokságra készülnek, míg a magyarok első lépésként szeretnének kijutni a 2016-os lengyelországi Eb-re, majd később a riói olimpiára.

A két gárda legutóbb a 2013-as spanyolországi vb-n találkozott, akkor 32-23-ra győztek a magyarok.

Talant Dujsebajev magyar szövetségi kapitány több alapjátékosnak pihenőt adott, sokakat szeretett volna kipróbálni, ám ismét pályára lépett a sérüléséből felépült Nagy László is. A szakvezető elmondása szerint mindennap, minden edzés és minden mérkőzés, amelyen együtt lehet csapatával, a fejlődést szolgálja. A karácsonyi szünet után január első felében két hétig újabb edzőtábor következik majd.

Pécsen telt ház, azaz 3000 néző fogadta a csapatokat, amelyeknek az első öt percben nem sikerült betalálniuk. Jött a gyors időkérés, majd Császár büntetőt rontott. Ha Székely nem fogott volna ziccereket, akkor hamar ellépett volna a rivális.

Harsányi a 7. percben hétméteresből talált be, ekkor még csak 1-1 volt az állás. A vendégek sokáig lépéselőnyben voltak, ám a 18. percben sikerült őket utolérni (7-7). Nagy Kornél kiállítását jól kihasználta az egyiptomi csapat, alkalmanként szép gólokat dobva 10-7-re ellépett, de a magyar játékos visszatérve góllal segítette a felzárkózást.

A második félidő elején Mikler hétméterest hárított és a kemény védekezés révén a 38. percben újra egyenlő lett az állás (16-16). A 40. percben egy furcsa góllal először vezettek a magyarok: a blokkról messze előre vágódott labdára Pásztor és az egyiptomi hálóőr rontott rá, de a magyar játékos érte el, és a földön csúszva az üresen maradt kapuba lőtt messziről.

Sorozatban lőtt négy góllal azonban megint elhúztak a vendégek: sok volt ekkor a hiba és az eladott labda a Dujsebajev-gárda támadójátékában. De innen is volt visszaút, köszönhetően Mikler bravúrjainak. Ettől lendületbe jöttek a magyarok: 5-1-es szakaszt produkáltak, így kedvező helyzetben érkeztek el a végjátékhoz, amiben sikerült kivédekezni Nagy Kornél kiállítását.

Az örökmérlegben egy döntetlen és a mostanival együtt 14 magyar győzelem áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.