Lövések a Schalke stadionjában

Tizenharmadszorra rendezték meg a sílövők nem hivatalos vegyes páros világbajnokságát. A rangos esemény fényét a helyszín emeli: mint rendesen, ezúttal is a Schalke stadionjában, a Veltins Arénában rendezték meg a vb-t, amelyet először nyertek meg az ukránok.

2014. 12. 27. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába, a németek megadják a módját. Pihent gondolatnak tetszik futballstadionban biatlonversenyt rendezni, mégis remek ötlet. Nagy munka havat hordani és lövőpályát építeni a küzdőtérre, de megéri. A közönség vevő a mutatványra, telt ház előtt zajlott az idei viadal is.

Először tömegrajtos versenyt láthattak a nézők, utána üldözéses formában folytatódott a vb. Egy kört a nők futottak, s közben persze lőttek, egy kört a férfiak. Mindez ötször ismétlődött, hihetetlen izgalmak közepette. Annak függvényében, hogy éppen ki hibázott lövészetben, mindig változott az állás. Úgy tűnt, a németek nyernek, de az utolsó körben Lesser egyszer nem találta el a fekete kört, s az ukránok éltek a lehetőséggel, Szemerenko és Szemenov először szerzett Ukrajnának aranyérmet.

Az év végén és az új év első napjaiban pihenőt kapnak a biatlonisták, a világkupa január 7-én folytatódik Oberhofban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.