Meghalt Klicsko, Erdei, Kovács legendás mestere

Elhunyt a német ökölvívás legendája, a világbajnokok sorát, így magyar kiválóságokat is edző Fritz Sdunek.

Deák Zsigmond
2014. 12. 22. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Boxingnews című szakhonlap szomorú hírt repített világgá: egy hamburgi kórházban 67 éves korában elhunyt a német ökölvívás legendás edzője, Fritz Sdunek.

A keletnémet születésű szakember évekkel ezelőtt sikeresen vette fel a harcot daganatos megbetegedésével, a szívrohammal szemben viszont tehetetlen volt, amely a német szövetség közleménye szerint a Kanári szigeteken érte. Onnan még hazaszállították, de az életét nem tudták megmenteni. Az amatőröknél gyakorlatilag megteremtette az NDK-beli bokszot, a profik közé lépve pedig világbajnokok sorát nevelte ki a hamburgi Universum Box Promotion színeiben.

Edzette többek között a Klicsko testvéreket, Dariusz Michalczewskit, Felix Sturmot, Artur Grigorjant, Juan Carlos Gomezt, no meg magyar klasszisokat, először Kovács Kokó Istvánt, majd Erdei Zsoltot és Balzsay Károlyt, mindannyiukat vb-trónra vezetve. Idén is járt Magyarországon, Erdei márciusi búcsúmérkőzésén állt a ringsarokban.

Isten nyugosztalja!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.