Miamiben udvariatlanul fogadták LeBron Jamest

Dwyane Wade elrontotta a hazatérést

LR
2014. 12. 26. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meccs záró szakaszában, 93–93-as állást követően léptek el a hazaiaktól a legutóbbi bajnoki idényben elődöntős vendégek, akiknél 34 pontjával és 11 gólpasszával Russell Westbrook teljesített a legjobban. A Thunder továbbra is nélkülözte a liga aktuális MVP-jét, a bokasérüléssel bajlódó Kevin Durantet. Ugyanakkor a szintén otthonában fellépő Miami Heat nem szolgált híveinek fekete karácsonnyal: az előző NBA-szezonban nagydöntős gárda 10 ponttal verte a Cleveland Cavaliers csapatát.

A liga emblematikus alakja, az immár clevelandi LeBron James, aki a Miamival korábban kétszer nyert bajnokságot, nem tudott igazán borsot törni a volt csapattársak orra alá: jóllehet 30 pontot termelt és nyolc gólpasszt adott, a végén a Heat kosarasai örülhettek.

Volt együttese ellen lépett pályára Pau Gasol is, aki azonban nyertes meccsen szerepelt: a Chicago Bulls színeiben 23 ponttal, s 13 lepattanó megszerzésével járult hozzá a nagy múltú, ám annál szerényebb jelenű Los Angeles Lakers felett aratott húszpontos diadalhoz.

New York Knicks–Washington Wizards 91–102
San Antonio Spurs–Oklahoma City Thunder 106–114
Miami Heat–Cleveland Cavaliers 101–91
Chicago Bulls–Los Angeles Lakers 113–93
Los Angeles Clippers–Golden State Warriors 100–96

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.