Nagyott bukott a négyszeres olimpiai bajnok

Stefan Kraft nyerte a síugró négysáncverseny első, oberstdorfi állomását. A négyszeres olimpiai bajnok svájci Simon Ammann máris elszállt, az első sorozatban nagyot bukott.

2014. 12. 29. 18:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nap csúszás után tegnap csak megkezdődött a 2014–15. évi négysáncverseny. A szervezők vasárnap a tomboló szél miatt először az oberstdorfi állomás törléséről határoztak, aztán megváltoztatták a döntésüket, tegnap estére elhalasztva a viadalt. Tegnap sem volt ideális az időjárás a német alpesi faluban, nagy pelyhekben hullott a hó, igaz, legalább nem tombolt szél.

Már az első sorozat okozott meglepetést. Szocsi kétszeres bajnoka, a lengyel Kamil Stoch a telemark után műtött bokájához kapott, de szerencsére nem történt baj, a második sorozatban még javított, s végül a 12. helyről feljött a negyedikre. Ez ám a visszatérés!

Nála rosszabbul járt a négyszeres olimpiai bajnok svájci Simon Ammann, akinek csak a négysánc összetett győzelme hiányzik a dicsőséglistájáról. Az első sorozatban hiába ugrott nagyot, bukott a leérkezéskor, nem is folytatta a versenyt, oda a hőn áhított trófea.

Az osztrákok a várakozásnak megfelelően uralták a versenyt, az első öt között három osztrák végzett, közülük Stefan Kraft győzött.

Folytatás újév napján Garmisch-Partenkirchenben.

Négysáncverseny, első állomás, Oberstdorf:
1. Stefan Kraft (osztrák)
2. Michael Hayböck (osztrák)
3. Peter Prevc (szlovén)
4. Kamil Stoch (lengyel)
5. Andreas Kofler (osztrák)


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.