Az Egernek összejött, a Szolnoknak nem

A hevesiek otthon verték görög ellenfelüket, míg a Tisza-partiak kikaptak Horvátországban.

TK
2015. 01. 28. 20:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL két hatcsapatos csoportra osztott főtáblájának 4. fordulóbeli rangadóján a korábban mindhárom mérkőzésüket megnyerő együttesek szálltak vízbe, és a győztes lépéselőnybe kerülhetett egyik legfőbb riválisával szemben.

A Szolnok – amely az itthoni nyitófordulóban a csoport másik horvát csapatától, a Primorje Rijekától, a másodikban idegenben a német Spandautól, legutóbb pedig szintén idehaza a szerb Partizan Beogradtól szerezte meg a három pontot – a Jug vendégeként elveszítette veretlenségét.

Az olimpiai bajnokokat is felvonultató gárdák csatájában 4-0-ra húztak el a hazaiak már az első negyedben, és bár a magyarok felzárkóztak, sőt a második játékrészben vezettek is (4-5), a remekül védekező és támadásban is jó teljesítményt nyújtó Dubrovnik a nagyszünet után ismét előnyre tett szert, és ezt a lefújásig meg is tartotta.

Eredmény, B csoport:
Jug Dubrovnik (horvát) – Szolnoki Dózsa-Közgép VSC 11-9 (4-3, 1-2, 4-1, 2-3)

Az Eger a nyitókörben 7-7-es döntetlent játszott a címvédő CNA Barcelonetával, majd hazai medencében nagyon – 12-4-re – kikapott az olasz Pro Reccótól. Két héttel ezelőtt viszont bravúros, 7-3-as győzelmet aratott az olasz Brescia vendégeként.

Magyar szempontból jól indult a meccs: már az első támadás végén vezetést szerzett a világbajnok Hárai Balázs, majd centertársa, a szintén vb-aranyérmes Bedő Krisztián módosított 2-1-re. Az első szünetig hasonlóan alakult a mérkőzést: görög egyenlítésre magyar gól volt a válasz, így lett Erdélyi Balázs, majd Hosnyánszky Norbert egyformán távoli találatával 4-3.

Hosnyánszky a folytatásban is remekelt, a montenegrói légiós, Uros Cuckovic után előbb messziről bombázott a kapuba, majd büntetőből alakította 7-4-re az állást. A nagyszünetre közelebb zárkóztak a görögök (7-5).

Bedő centergólja vezette fel a harmadik negyedet, ötméteresből szépített az Olympiakosz (8-6). A szerb Boris Vapenski (9-6), majd Biros Péter állította vissza a háromgólos különbséget (10-7).

Görög találattal rajtolt a befejező játékrész, sőt emberelőnyből még közelebb kerültek (10-9), miközben a hazai akciók befejezése nem sikerült, de egyenlíteni már nem tudott a vendégegyüttes.

Az Eger sikerével feljött a második helyre a Pro Recco mögé.

A magyar bajnokcsapat február 11-én, az ötödik fordulóban a szerb Radnicki Kragujevac vendége lesz.

Eredmény, BL-főtábla, A csoport, 4. játéknap:
ZF-Eger – Olympiakosz (görög) 10-9 (4-3, 3-2, 3-2, 0-2)
a magyar együttes góldobói: Hosnyánszky 3, Bedő 2, Hárai, Erdélyi, Cuckovic, Vapenski, Biros 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.