Az oroszok és a németek ellen a vb-rendezésért

A legutóbbi három kajak-kenu vb szervezői harcolnak azért, hogy megrendezhessék a 2019-es kvalifikációs vb-t.

FT
2015. 01. 28. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan kedden jelentette be a Német Kajak-Kenu (DKV) szövetség elnöke, Thomas Konietzko, hogy Duisburg is megpályázza a 2019-es kvalifikációs világbajnokságot. „Nagyon erős a mezőny, hiszen 2019-ben világbajnokságot rendezne Magyarország és Oroszország is” – idézte Thomas Konietzkot a DKV honlapja.

Duisburgban eddig öt alkalommal volt gyorsasági világbajnokság, az utolsó nem egészen két éve. A német szövetség elnöke ennek ellenére lát esélyt arra, hogy 2019-ben is befutó lehet pályázatuk.

„Mellettünk szólhat, hogy Duisburgban mindig kiváló a szervezés, egy olimpiai kvalifikációs világbajnokságon pedig nagyon fontos, hogy reális körülmények között legyenek a versenyek lebonyolítva – tette hozzá a DKV elnöke, aki elárulta azt is, hogy a rendezvény arcának felkérték a négyszeres olimpiai bajnok kajakost, Katrin Wagner-Augustint.

A 2011-es magyarországi világbajnokságot a nemzetközi mezőny és az ICF is minden idők legjobb kajak-kenu regattájaként tartja számon. Négy éve a döntők három napja alatt több mint 50 ezer szurkoló fordult meg a szegedi Maty-éren, a verseny televíziós közvetítésének színvonala pedig azóta is etalonnak számít.

„A 2006-os és a 2011-es szegedi vb számunkra nagyon jó referencia. Már most megvannak a megfelelő garanciáink arra, hogy 2019-ben is jó hangulatú világbajnokságot rendezhessünk itthon. A kormány már tárgyalt arról, hogy támogatná a magyarországi szervezést, és a napokban jártunk Baráth Etelével (a magyar szövetség elnöke – a szerk.) az MTVA vezérigazgatójánál, Szabó László Zsoltnál is, aki biztosított minket arról, hogy a televíziós közvetítés lebonyolításában a közmédia 2019-ben is partnerünk lesz, ha újra lehetőséget kapunk egy kvalifikációs világbajnokság megszervezésére. Minden elkövetünk azért, hogy egy jó pályázattal helyt álljunk az erős mezőnyben” – mondta Schmidt Gábor, a négy évvel ezelőtti vb szervezőbizottságának vezetője, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára.

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség igazgatótanácsa márciusban a marokkói Marrákesben ülésezik, és ott dönt arról, hogy melyik ország rendezheti meg az olimpiai kvalifikációs gyorsasági világbajnokságot 2019-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.