Budapestnek ítélték oda az Európa-bajnokságot

A kempósok európai megmérettetésének lesz otthona a magyar főváros még az idén.

MNO
2015. 01. 30. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keleti eredetű harcművészetből alakult küzdősport idei csúcseseményét a hazai szövetség tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség ítélte oda Magyarországnak.

„Remek lehetőség, hogy a 2014. évi vb sikereire alapozva egy színvonalas kontinenstornát rendezzünk az év vége előtt. Arról nem is beszélve, hogy minden sportolónak hatalmas pluszmotivációt jelent hazai közönség előtt szerepelni” – idézte a sajtóközlemény Lacza Ádám Illést, a Magyar Kempo Szövetség elnökét.

A tavalyi világbajnokságon Magyarország 33 arany-, 27 ezüst- és 72 bronzérmet szerzett az egyéni kategóriákban, míg az országok összesített rangsorában Románia és Hollandia mögött harmadik lett.

A decemberi Európa-bajnokság előtt is lesznek rangos nemzetközi versenyek idehaza: március 6. és 8. között Százhalombattán tartják a kempósok nyílt világkupáját, április 4-én pedig a Felcsút Kupáért kiírt nyílt nemzetközi bajnokságot.

A kempó alapvetően önvédelmi sport, amelynek stílusa magában foglalja a tradicionális karate alapgyakorlatait és más harcművészetek technikáit is, vagyis ütéseket, rúgásokat, védéseket, földre viteli és földharctechnikákat egyaránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.