Csodanők az álomdöntőben

Serena Williams, Marija Sarapova döntőt rendeznek az Australian Openen.

HZS
2015. 01. 29. 7:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki elődöntőben a 19. egyéni Grand Slam-serlegére hajtó, 33 esztendős Williams honfitársával, az élete első GS-elődöntőjét vívó Madison Keysszel szemben megizzadt az első játszmában, és csak rövidítésben bizonyult jobbnak nála. A folytatásban viszont már egyértelmű fölényben volt.

A másik ágon a 27 éves Sarapova is honfitárssal, Jekatyerina Makarovával ütközött meg, és csupán öt játékot engedélyezett tizedik kiemelt ellenfelének.

Az eddig öt GS-trófeát – köztük a 2008-as Australian Open elsőségét – begyűjtő Sarapova elmondta, most már tényleg jól játszik a tornán, ugyanakkor emlékszik rá, hogy a második körben, a 64 között két mérkőzéslabdát is hárítania kellett egy másik honfitársa, Alekszandr Panova ellen. „Most mindent meg tudtam csinálni, amit elterveztem” – jelentette ki az elődöntőt követően.

Azzal, hogy Serena Williams bekerült a fináléba, biztos, hogy a torna után is az amerikai játékos lesz a világranglista-vezető, Sarapova pedig a második.

A két teniszező Melbourne-ben már vívott döntőt, az nagyon egyoldalú volt: 2007-ben Williams 6:1, 6:2-re diadalmaskodott. Az egymás elleni mérleg is nyomasztó Williams-fölényt mutat: az utóbbi 15 mérkőzésüket megnyerte, összesítésben pedig 16–2 a javára. Sarapova csak 2004-ben tudta legyőzni riválisát, az akkori wimbledoni döntőben és a Los Angeles-i szezonzáró torna fináléjában.

Serena Williams a 18 GS-diadalából ötöt nyert Ausztráliában: 2003-ban, 2005-ben, 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben.

Gálfi Dalma bejutott az elődöntőbe a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság junior női egyes versenyében, miután két játszmában legyőzte a spanyol színekben induló Aliona Bolsova Zadoinovot.

Valkusz Máté a német Louis Wessellsszel az oldalán azonban nem került a fináléba junior férfipárosban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.