Egerbe igazolt Cseh László

A világklasszis úszó célja az olimpiai bajnoki cím megszerzése.

RZ
2015. 01. 29. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok és Európa-bajnok úszó elmondta: szerződése lejárta után, decemberben távozott nevelőegyesületétől, a Kőbánya SC-től, azóta Törökbálinton edz gyerekkori trénerével, Plagányi Zsolttal. Az ő segítségével talált rá az egri klubra is, amellyel szerinte sikeresen felkészülhet a 2016-os riói olimpiára – tette hozzá. Cseh László kijelentette: legfontosabb célja az olimpiai bajnoki cím megszerzése.

Habis László, Eger fideszes polgármestere úgy fogalmazott: nagy öröm és büszkeség Eger számára, hogy segítheti a világklasszist a felkészülésben. Hangsúlyozta: Cseh László példakép lehet az egri fiatal úszók számára, és az egri úszósportot újra az „élvonalba repítheti”. Habis László elmondta: az egri közgyűlés csütörtökön egyhangúlag megszavazta, hogy négymillió forinttal támogatja Cseh László felkészülését, de mint hozzátette, az idén 12 millió forint szükséges az úszó edzésprogramjához, ezért több szponzorral tárgyalnak a maradék összeg előteremtéséért.

Plagányi Zsolt, az olimpikon edzője kijelentette: az eddigi alapozó edzések sikeresek voltak, versenyzője továbbra is motivált és nyitott az új módszerekre.

Cseh László a hétvégén Luxemburgban versenyez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.