Gálfi Dalma nem tudta kihasználni mérkőzéslabdáit

Az ötödikként rangsorolt magyar teniszező nagy csatát vívott 14. helyen kiemelt riválisával.

TK
2015. 01. 30. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötödikként rangsorolt magyar teniszező nagy csatát vívott 14. helyen kiemelt riválisával, bár az első szettben úgy tűnt, nem lesz gondja, mert ezt a játékrészt simán nyerte.

A folytatásban aztán Swan nagy küzdelemre késztette Gálfit, aki a rövidítésben elbukta a második játszmát.

A döntőbe jutásért vívott szettben Swan előbb elhúzott 4:1-re, majd Gálfi egyenlített, sőt vezetett, de 5:4-nél meccslabdát rontott, riválisa pedig a lélektani előnyt is kihasználva a maga javára fordította a mérkőzést.

A találkozó 2 óra 36 percig tartott.

Eredmény:
junior női egyes, elődöntő:
Katie Swan (brit, 14.)–Gálfi Dalma (5.) 0:6, 7:6 (7–5), 7:5

Az amerikai Bethanie Mattek-Sands és a cseh Lucie Safarova nyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét, mivel a pénteki döntőben két játszmában legyőzték a Csan Jung-jan, Cseng Csie tajvani, kínai duót.

A mérkőzés 1 óra 46 percig tartott, a két szett közül a második hozott nagyobb csatát, itt Safarováék a rövidítésben bizonyultak jobbnak.

A Mattek-Sands, Safarova kettős – amely most először játszott egymás oldalán – a második fordulóban a Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia párost búcsúztatta.

Eredmény, női páros, döntő:
Mattek-Sands, Safarova (amerikai, cseh)–Csan, Cseng (tajvani, kínai, 14.) 6:4, 7:6 (7–5)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.