Kilenc hónapra kidőlt Bryant

A 36 éves kosarasnak elszakadt a rotátorköpenye. De a tervek szerint a következő szezonban már játszhat.

HZS
2015. 01. 29. 9:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lakers szerdai közleménye szerint a 36 éves kosaras elszakadt rotátorköpenyét (vállízületet körülölelő négy lapos ín) kétórás beavatkozással állították helyre.

„Azt gondolom, hogy teljesen fel fog épülni, s ha minden a tervek szerint alakul, a következő szezonra készen áll majd a játékra” – mondta a műtétet elvégző Neal ElAttrache.

A Lakersszel ötszörös bajnok Bryantnek a New Orleans Pelicans elleni összecsapáson egy zsákolást követően szakadt el a rotátorköpenye. Bryant szezonjának sorozatban harmadik alkalommal vetett véget súlyos sérülés: 2013 tavaszán a rájátszás előtt elszakadt az Achilles-ina, majd decemberben, visszatérése után néhány héttel térdcsonttörést szenvedett.

A liga történetének harmadik legeredményesebb játékosa ebben az idényben 35 meccsen játszott, s találkozónként átlagban 22,3 pontot, 5,7 lepattanót és 5,6 gólpasszt jegyzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.