Már senki sem nevet a fehérváriakon

A péntek esti 4–1-es innsbrucki győzelemmel eldőlt, hogy a Fehérvár a hatodik helyen végez az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) alapszakaszában, azaz a középszakaszt a felsőházban folytatja, s ami ennél is fontosabb, biztos résztvevője a rájátszásnak.

2015. 01. 31. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy pontra volt szükségük a fehérváriaknak Innsbruckban ahhoz, hogy vasárnap már ne kelljen izgulniuk, igazi gálameccsen fogadhassák a Znojmót. Nos, a mieink alaposan túlteljesítették a tervet, 4–1-re nyertek úgy, hogy két harmad után már 0–4 volt az állás.

A Volán a nyolcadik idényét tapossa az EBEL-ben. Az első évben, 2007–2008-ban a tanulópénzt fizette, de megérte, javarészt annak köszönhetően, hogy a válogatott zömét adó fehérváriak itt edződtek, Magyarország Szapporóban, a divízió I-es vb-n feljutott az A csoportba.

A magyar csapat először 2010-ben jutott be a rájátszásba, amit még kétszer, 2012-ben és 2014-ben ismételt meg. Az eddigi próbálkozások alkalmával a negyeddöntőt még egyszer sem élte túl, jó lenne ezen is változtatni.

Igaz, már a felsőház elérése is nagy siker. Rob Pallin, az együttes kanadai vezetőedzője így lelkendezett az Nso.hu-nak nyilatkozva: „Ha azt mondanám, könnyű volt, hazudnék, de ez ilyen szakma A legutóbbi négy meccsen a lehetőségeinken túl teljesítettünk: összerázódtunk, a játékosok egymásért küzdöttek – ilyen egy csapat! Augusztusban megmondtam, hogy a felsőházba jutunk, mire sokan kinevettek, még házon belül is. Ezért nagyon jó érzés, hogy elértük, amit elterveztem, ugyanakkor a gratuláció csakis a srácoknak jár, nem nekem.”

Ma már senki sem nevet a fehérváriakon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.