Robbant a magyar fiú és az olasz lány dinamitja

Nagyszerűen mutatkozott be a stockholmi műkorcsolya-Eb-n a Moscheni Carolina, Lukács Ádám jégtánckettős.

2015. 01. 29. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jégtáncosok között a rövidprogram után a francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron páros áll az élen, előnye azonban alig több mint egy pont a mostani idényre összeállt Jelena Ilinyih, Ruszlan Zsigansin orosz duóval és a címvédő, egyúttal világbajnok Anna Cappellini, Luca Lanotte olasz kettőssel szemben. Számunkra azonban sokkal fontosabb, hogy a két 18 éves fiatalból összeállt Eb-újonc Moscheni Carolina és Lukács Ádám a 16. helyen zárt a harminc indulót számláló mezőnyben, azaz a legjobb húszba kerülve ma bemutathatja a kűrjét is. A páros Milánóban készül a világbajnok Barbara Fusar-Poli irányításával, Moscheni Carolina Olaszországban, Bergamóban született, de rendelkezik magyar útlevéllel, és magyar színekben szeretne indulni a 2018-as pjongcsangi téli olimpián.

Bálint Csaba, a magyar szövetség ágazati igazgatója a következőképpen értékelte a duó szerdai produkcióját: „Ha röviden összegeznem kellene a tegnapi nap eseményeit, akkor azt mondanám, hogy elégedett vagyok Carry és Ádám teljesítményével. Ha bővebben kellene kifejtenem, akkor nagyon elégedett vagyok, hiszen még junior versenyzőkként álltak helyt Európa élmezőnyében, a dinamikus rövid táncuk igen nagy tetszést aratott a bírók, a technikai panel és nem utolsó sorban a nézők körében. Összesen három hét állt rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a szenior jégtánc előírt versenyprogramjára, s ezt becsülettel megtették, élmény volt nézni őket.”

Az ágazati igazgató megjegyezte, hogy a helyi sajtó szerint produkciójukra a legjobb kifejezés: a dinamit és a dinamika.

Bálint Csaba rövid elemzése a programról: „Igazi spanyol hangulatot varázsoltak a jégre, a közönséget már az első lépéseknél megfogták. Az előírt elemek közül kiemelném a 4-es szintű paso doble kötelező táncelemet, amelyet nagyon nehéz elérni, nagyon pontos, a zenével, ütemmel teljesen összhangban lévő lépéseket kell bemutatni kellő lendülettel és koreográfiával. Az emelésük szép és gyors fordulatú volt, így arra is megítélte a 4-es szintet a technikai panel. A bírók által adott komponens pontszámok is igen magasak voltak, 6 felettiek. Összefoglalva, egy fiatal, tehetséges, dinamikus pár nagyszerű bemutatkozását láttuk, egy olyan bemutatkozást, amely kellő alapot és reményt adott jövőbeli sikereikhez.”

Eredmények:

jégtánc, állás a rövidprogram után:
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (francia) 71,06 pont
2. Jelena Ilinyih, Ruszlan Zsigansin (orosz) 69,94
3. Anna Cappellini, Luca Lanotte (olasz) 69,63
16. Moscheni Carolina, Lukács Ádám 51,44

férfiak, állás a rövidprogram után:
1. Javier Fernández (spanyol) 89,24 pont
2. Szergej Voronov (orosz) 81,06
3. Michal Brezina (cseh) 80,86

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.