Serena Williams hatodjára győzött Melbourne-ben

Az amerikai Serena Williams hatodszor nyerte meg a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesét, miután a szombati döntőben 1 óra 51 perces csatában legyőzte az orosz Marija Sarapovát.

BM
2015. 01. 31. 11:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 19. egyéni Grand Slam-serlegére hajtó, 33 esztendős Williams rögtön elvette gyengén kezdő ellenfele szerváját. A folytatásban az sem zavarta meg, hogy 3:2-nél eleredt az eső, és tízperces szünet következett, amíg becsukták a Rod Laver Arena tetejét, illetve a labdaszedők feltörölték a pályát. A világelső ezután ismét brékelt, 5:2-re elhúzott, és bár ő is elbukta az adogatását, így tett a 27 éves Sarapova is, ezzel 6:3-mal zárult a 47 perces nyitószett.

Az eddig öt GS-trófeát – köztük a 2008-as Australian Open elsőségét – begyűjtő orosz játékos ekkor sorozatban tíz elvesztett labdamenetnél tartott, ám a második felvonásban rákapcsolt, és tartani tudta a szerváját. A 200 km/h felett adogató Williams 5:4-nél meccslabdához jutott, ám a szintén Floridában élő Sarapova egy vonalra ütött tenyeressel hárította azt. A játszmát lezáró rövidítésben aztán Williams szervált, illetve fogadott jobban, s végül harmadik meccslabdáját értékesítve szerezte meg 65. tornagyőzelmét.

A két teniszező Melbourne-ben már vívott döntőt, 2007-ben Williams 6:1, 6:2-re diadalmaskodott. Az egymás elleni mérlegük is nyomasztó Williams-fölényt mutat: az utóbbi 16 mérkőzésüket megnyerte, összesítésben pedig 17–2 a javára. Sarapova csak 2004-ben tudta legyőzni riválisát, az akkori wimbledoni döntőben és a Los Angeles-i szezonzáró torna fináléjában.

Williams 19. GS-serlegével utolérte az amerikai Helen Wills Moodyt az örökranglistán, és már csak a német Steffi Graf (22), valamint az ausztrál Margaret Court (24) előzi meg őt.

Eredmény, női egyes, döntő:
S. Williams (amerikai, 1.)–Sarapova (orosz, 2.) 6:3, 7:6 (7–5)

Vasárnap, férfi egyes, döntő:
Novak Dokovic (szerb, 1.)–Andy Murray (brit, 6.) 9.30

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.