A Chelsea kitiltaná rasszista szurkolóit

Az angol klub rajongói az egyik szerelvényből visszalökdöstek egy felszállni próbáló fekete bőrű férfit.

MA
2015. 02. 18. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este, a Paris St. Germain és a Chelsea mérkőzése előtt a Richelieu-Drouot állomáson feltételezhetően az angol klub rajongói az egyik szerelvényből visszalökdöstek egy felszállni próbáló fekete bőrű férfit, miközben énekelve rasszistáknak vallották magukat.

A történteket videóra vette egy Párizsban élő brit férfi. Elmondása szerint nagyon erőszakosnak tűntek a bántalmazók, akiket ő egyértelműen a Chelsea közönségébe tartozóknak vél. A Guardian című brit napilap által nyilvánosságra hozott amatőr felvételen az látszik, hogy a londoni együttes drukkerei nem engedtek beszállni az egyik metrókocsiba egy színes bőrű férfit. Többször is megpróbált „beférkőzni” közéjük, de az angol szurkolók mindannyiszor visszalökték a peronra, majd a „Rasszisták vagyunk, rasszisták vagyunk, és nekünk így jó” rigmust skandálták.

A Chelsea szerdai közleménye úgy fogalmaz: „Ilyen visszataszító magatartásnak nincs helye a labdarúgásban, sem a társadalomban. Támogatni fogunk az elkövetők ellen induló minden bűnvádi eljárást, és ha bebizonyosodik, hogy bérlettulajdonos Chelsea-drukkerek is benne voltak a támadásban, a klub a lehető legszigorúbban lép fel ellenük, beleértve a kitiltást is.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.