A Fradi-mester nem tudja, miért ijednek meg a Győrtől

Elek Gábor úgy véli, hogy a csapat spanyol játékosa, Nerea Pena lassan világklasszissá érik.

TK
2015. 02. 10. 11:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Előzetesen többet vártam a párharctól, de a Bergen végül is valóban egy ujjgyakorlat lett ; ha egy csapat feladja a pályaválasztói jogot, az nem jó üzenet a játékosai felé. Tavaly is túljutottunk rajtuk, idén magabiztosabban. Hogy hol végezne a Bergen a magyar bajnokságban? Ez teljes mértékben stílus kérdése, gyengébb hazai gárdák is verhetnék könnyedén őket, miközben erősebbeknek is meggyűlhetne a bajuk a norvég harcmodorral, szóval bonyolult. Szakmailag számomra az első meccs első félidejének Fradi-sebessége tetszett, majd a második találkozón a felforgatott összeállítás teljesítménye igazán. Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi jót mutatott, a mezőny legjobbja pedig Szikora Melinda volt. Általánosságban Nerea Pena iszonyatos jó formában van, vezeti a góllövőlistákat, zseniálisan játszik, most már lassan világsztárnak nevezhetjük” – értékelt Elek Gábor a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Az edző hozzátette: „A KEK-folytatásban a dánokat szeretném elkerülni, egyébként a Midtjyllandot tartom a sorozat első számú esélyesének a tavalyi arcukból kiindulva. A Fleurynek sem örülnék a sok spanyol miatt az Eb-remeklésük után, illetve nem szeretnék a Siófokkal, testvércsapatunkkal sem játszani. KEK-győzelmi esélyek? Nem mernék jósolni. A vezetésünk nem kéri, de nagyon vágyik a KEK-sikerre.”

„A bajnokság esélyeiről még korai beszélni, ahhoz, hogy az arany kerülhessen szóba, jóval nagyobb hit szükséges csapatomnak a Győr elleni meccseken. A Fradi képes magas szinten kézilabdázni, aztán, ha meglátjuk a győrieket, összetojjuk magunkat. Miért? Jó kérdés, immár pszichológus is dolgozik a megoldáson. Ha megtaláljuk, idén több esélyünk lehet a korábbiaknál. Mondjuk a kupában, ahol egy meccsen kell legyűrni ezt a bivalyerős társulatot, bár az a finálé alighanem náluk lesz” – véli a Fradi trénere.

„Alakulgat a jövő, de teljesen még nem látom. A költségvetés nem az én feladatom, a terv, hogy ne gyengüljünk. A Fradi-stíluson csiszolunk, de egészében az aligha fog változni. S hogy én milyen időtávban gondolkodom a kerettel? Ezt majd az élet hozza, egyelőre a tavasszal kell csak foglalkozni” – válaszolta Elek a csapat perspektíváit illetően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.