A kézilabdás őrület és balszerencse csúcsa

A Koprivnica úgy esett ki kevesebb idegenben lőtt góljával, hogy mindkét mérkőzését otthon játszhatta.

Ch. Gáll András
2015. 02. 09. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zvezda Zvenyigorod feladta pályaválasztói jogát, de a továbbjutás esélyét nem: bár mindkét mérkőzését a horvátországi Kaproncán játszotta, pénteken 24–21-re legyőzte a Podravka Koprivnicát, így a vasárnapi visszavágó nagy csatát ígért. Az is lett belőle, amit a házigazda 28–25-re megnyert, így 49–49-es összesítés alakult ki a két fél között. Azt gondolná az ember, ezek után valahogyan el kellett dönteni a párharcot, de az bizony eldőlt, a látszólagos döntetlen dacára, és nem is akárhogyan. Mivel a kiírás szerint az első mérkőzést rendezték a Zvenyigorod otthonában, a másodikat pedig a Koprivnicáéban, hiába találkoztak mindkét alkalommal ugyanabban a csarnokban a felek, az oroszok, mivel a második felvonáson 25-ször betaláltak, több idegenben lőtt góljukkal továbbjutottak.

A horvátok házigazdaként már a csoportkörben búcsúztak a tavaly decemberi Európa-bajnokságon is, de most balfácánságban még azt a fiaskót is alulmúlták. A búcsúnak ez a legfájdalmasabb, egyben legtragikomikusabb formája, mégsem állíthatjuk, hogy példa nélküli. Labdarúgásban, nem is akármilyen szereposztásban történt hasonló, a Bajnokok Ligája 2002–2003-as elődöntőjében. A két milánói gárdát sorsolták egymás ellen, így mindkét összecsapásukat a San Siróban vívták, 0–0-ra és 1–1-re mentek. Ám mivel utóbbi alkalommal a Milan volt idegenben, az ő egy gólja „duplát” ért, így bejutott a fináléba. (Az analógia annyiban nem teljes, hogy a Zvenyigorod valóban feladta pályaválasztói jogát, de a Koprivnicának ennyi kedvezmény is kevés volt.)

Így a norvég Tertnes Bergen ellen kétszer simán győztes FTC-Rail Cargo Hungaria mellett még egy biztos negyeddöntőse van a női kézilabda KEK-nek, a Zvezda Zvenyigorod. A többi párharcban a hét végén rendezik a visszavágókat, de a dán Midtjylland, a norvég Byasen Trondheim, a lengyel Lublin továbbjutása így is biztosra vehető, a francia Fleuryé valószínűsíthető, és reményeink szerint a Siófok is megőriz valamennyit ötgólos előnyéből az osztrák Hypóval szemben. A nyolcadik párban a Lokomotiva Zagreb kétszer is Zágrábban fogadja a német Blomberg-Lippét. Nem csodálnánk, ha a Kaproncán történtek után a horvátokat a frász kerülgetné.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.