A legnőiesebb sportág képviselői a Sportkastélyban

A 10. Grácia-kupa ritmikusgimnasztika-viadalon világsztárt is láthat a közönség.

2015. 02. 12. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Grácia-kupán huszonnégy ország ritmikus gimnasztikázói vesznek részt, még Ausztráliából és Kanadából is érkeznek, a sportág nagyhatalmai közül pedig az oroszok, a fehéroroszok és az ukránok is képviseltetik magukat. A versenyen megméreti magát a magyar felnőtt- és junior-kéziszercsapat is, egyéniben pedig az első számú hazai versenyzőnk, a nemzetközi porondon is elismert Vass Dóra (nyitóképünkön).

A szombati FIG-versenyen a csapatok mellett mintegy negyven egyéni felnőtt és negyven egyéni junior versenyzőt láthatnak az érdeklődők, vasárnap pedig kategóriánként és szerenként a legjobb nyolc tornász mutatja be gyakorlatait. A rendezvény díszvendége a kétszeres vb-bronzérmes ukrán Alina Makszimenko, aki vasárnap gálaszámmal lép a szőnyegre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.