A magyar világbajnokot megverték az indiai reklámfilmben

Még novemberben utazott Indiába egy indiai acélüzem (!) reklámfilmfogatására Sastin Marianna.

2015. 02. 03. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves Geeta Phogat 2010-ben Delhiben megnyerte a Nemzetközösségi Játékokat a női birkózás 55 kg-os súlycsoportjában, és azt mondani sem kell, hogy egykori brit gyarmatbirodalom országainak versenyén Sastin Marianna (nyitóképünkön) nem indult. Az acélreklámban viszont a döntőben őt döngöli a szőnyegbe Phogat kisasszony, és el kell ismerni, a filmkészítők igazán kiváló munkát végeztek, észre sem lehet venni a „csalást”. Versenyzőnk az eredményhirdetésnél még az ezüstérmet is megkapta, és minden abszolút hitelesnek tűnik. A 2013-as budapesti világbajnokágon az 59 kg-ban aranyérmes Sastinnak – akinek természetesen fizették az útját Indiába, és nyilván tiszteletdíjat is kapott – ez a vereség azért belefér a pályafutásába Különben is: nem is ő kapott ki, elmondása szerint egy ausztrál lányt alakított.

A valóságon alapuló filmes sztori szerint az indiai lány egy olyan faluból származik, ahol elképzelhetetlen volt, hogy a nők birkózásra adják a fejüket, de acélkeménységgel legyőzte az előítéleteket, és nagy bajnok lett.

A videót a Magyar Női Birkózás Facebook-csoportjának köszönhetően találtuk meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.