A Viva Comet helyett cselgáncs Grand Prix lehet

Egy héttel előrehozná a júniusi budapesti olimpiai kvalifikációs versenyt a Magyar Judo Szövetség.

2015. 02. 25. 4:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ráfázott a Brit Cselgáncsszövetség arra, hogy a hivatalos megfogalmazás szerint olyan szponzori megállapodást kötött, ami ellentétes az európai szövetség (EJU) érdekeivel, emellett pedig nem fizette be határidőre az áprilisi, glasgow-i Eb rendezésével járó jogdíjat. Az EJU igazgatótanácsa az elmúlt hét végén úgy döntött, hogy Skóciában nem lesz Eb, de áprilisban máshol sem, mert a kontinensbajnokságot június 25. és 28. között Bakuban az első Európai Játékok keretében bonyolítják el.

Ez a hoppon maradt szigetországiak mellett bennünket is érzékenyen érint, mivel a versenynaptárban június 20–21-i dátummal a 100 ezer dollár összdíjazású budapesti Grand Prix szerepel. Ami az olimpiai kvalifikációs sorozat fontos állomása, akárcsak az Eb. Válogatottjainknak így egy héten belül kétszer kellene csúcsformában lenniük, de a GP óhatatlanul így is sérülne. Az a verseny, amely tavaly az egész GP-sorozatban a legjobb minősítést kapta az indulók létszámát, a színvonalat, a televíziós közvetítést és általában a rendezést illetően.

Ám a problémára van megoldás. „Június 13–14-én Miami nem rendezi meg a Grand Prix-versenyét, és adja magát, hogy így mi erre az időpontra, egy héttel előbbre hozzuk a magunkét – mondja Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke. – A nemzetközi szövetség már rábólintott, így egy feladatunk maradt, megegyezni a VIVA Comet könnyűzenei díjátadó rendezőivel, hogy cseréljenek velünk, mert akkorra ők foglalták le a Papp László arénát. Ám bizakodó vagyok, és ha minden jól megy, szerdán sikerül is megállapodnunk.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.