Bejelentés: hazánk benevez két vb rendezésébe

A Magyar Kézilabda Szövetség jelezte pályázati szándékát a 2021-es és 2023-as férfi világbajnokságra.

BuL
2015. 02. 19. 15:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint a nemzetközi szövetség (IHF) csütörtökön a honlapján közölte: Magyarország, Svájc, Szlovákia, Lengyelország, Svédország és Franciaország mindkét vb iránt érdeklődik, míg Egyiptom csak a 2021-es, Norvégia és a Koreai Köztársaság csak a 2023-asra adott be előzetes szándéknyilatkozatot.

A 2021-es női világbajnokság iránt kizárólag Franciaország érdeklődik, míg a 2023-asra a franciák mellett a norvégok és a dél-koreaiak is jelentkeztek.

Az érdeklődőknek március 13-ig kell megerősíteniük szándékukat, a minden részletre kiterjedő pályázati anyagot pedig május 1-jéig kell beküldeni. A kandidálóknak május 8-án, az IHF bázeli székhelyén lesz lehetőségük bemutatni pályázatukat.

A 2021-es és 2023-as férfi, illetve női vb helyszínéről az IHF budapesti kongresszusán döntenek június 4-én.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.