Bombameglepetés: a kishalak bekapták a nagyhalakat

Az érdekeltek reálisan értékelték a BL-nyolcaddöntők szerdai mérkőzéseit.

Deák Zsigmond
2015. 02. 25. 23:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája két legmeglepőbb eredménye szerda este született, hiszen a Monaco Londonban ütötte ki 3-1-re az Arsenalt, a Leverkusen pedig otthon 1-0-ra verte a legutóbbi döntős Atlético Madridot.

A nagyhercegség csapatának második gólját az a Dimitar Berbatov szerezte, aki a Tottenham, a Manchester United és a Fulham színeiben nyolc idényt húzott le a Premier League-ben. Nagyjából sejtette tehát, mi vár rá az Emirates Stadionban. „Magabiztosan érkeztünk ide, s azért nyertünk, mert jobban akartunk, hatékonyan használtuk ki a helyzeteinket. A 3-1-es idegenbeli siker kedvező eredmény, ez nem vitás, de hiba lenne a részünkről, ha már a továbbjutást ünnepelnénk. Úgy kell hozzáállnunk, hogy a visszavágón meg kell ismételnünk a most látott játékunkat, hiszen az Arsenal még mindig veszélyes ellenfél” – fogalmazott a 34 éves bolgár csatár.

A londoniak részéről a Monacót 1989 és 1994 edző Arsene Wenger szomorúan értékelt: „Fejben veszítettük el ezt a meccset, nem koncentráltunk eléggé, a szívünk vitt minket előre, nem az eszünk. Egy kivételével minden helyzetünket kihagytuk, ebben Giroud járt az élen, nem véletlenül cseréltem le. Az első kapura lövésből gólt kaptunk, aztán a hajrában is hibáztunk, hatalmas feladat lesz innen felállni. A BL-ben mindig csúcsformát kell mutatni, ha nem, akkor jön az ilyen fiaskó, s akkor megint korán búcsúzhatunk.”

A másik mérkőzés kis híján az unalomba fulladt, de jött Calhanoglu, s gólja a győzelmet jelentette az esélytelenebbnek vélt Leverkusen számára a legutóbb döntős Atlético Madrid ellen.

„Megérdemelten nyertünk, mert éretten játszottunk, és megteremtettük magunknak a kedvező lehetőséget a nyolc közé kerülésre” – fogalmazott a németek részéről Roger Schmidt szakvezető. A spanyolokat edző argentin kollégája, Diego Simeone korrekten egyetértett vele: „Kevés helyzet alakult ki, a korai kényszerű cserék és a kiállítás gyengített bennünket, ettől természetesen még gratulálok az ellenfélnek. Rosszabbul is járhattunk volna.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.