Bubka: A doppingolók edzőit is ki kell zárni

A doppingoláson ért sportolók edzőit is keményebben szankcionálná Szerhij Bubka, a rúdugrás korábbi „királya”.

MA
2015. 02. 11. 21:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán sportvezető szerint nemcsak a csaló versenyzőkről, hanem az ő környezetükben dolgozókról is központi adatbázist kellene létrehozni, és távol kell őket is tartani a sportágtól.

Bubka a nemrégiben kipattant orosz doppingbotrányról – amelyben olimpiai bajnok gyaloglók mellett edzőket is eltiltottak – annyit mondott, hogy minden részletre kiterjedő vizsgálatra van szükség, de amíg az nem zárul le, nem kívánja kommentálni az esetet.

Az IAAF augusztusban választ elnököt a távozó 81 éves Lamine Diack helyére. Az olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok Bubka – aki pályafutása során 35-ször állított fel világcsúcsot – mellett a britek kétszeres olimpiai bajnoka, Sebastian Coe indul a posztért. Coe 1980-ban Moszkvában és 1984-ben Los Angelesben lett ötkarikás bajnok 1500 méteres síkfutásban, emellett 12-szer állított fel világcsúcsot 800 és 1500 méteren, valamint egy mérföldön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.